Központ
2020. október 01. csütörtök, Malvin

A marosludasi Ciprian Tapasztó szkanderbajnok lett Londonban!

Czimbalmos Ferenc-Attila november 12, 2015 Sport

Szkander

Egy arany és egy bronzérmet nyert a marosludasi Ciprian Tapasztó, a november 7-én Londonban sorra került X–Men Armwrestling nevű híres nemzetközi szkanderversenyen, amelyen többek közt Nagy Britannia, Franciaország, Oroszország, Ukrajna, Ausztria, Olaszország, Bulgária, Norvégia, Románia, Belgium, Lengyelország, Horvátország stb. legjobb versenyzői vettek részt.

A „Cápának” becézett izomkolosszus első lett a +95 kg-os súlycsoportban, ahol a jobb kezes kategóriában a többszörös angol bajnok Aymeric Pradines ellen diadalmaskodott, majd a szintén jobb kezes nyílt (Open) kategóriában bronzérmet szerzett.

A megmérettetésen olyan világhírű szkanderbajnokok vettek részt, mint Rustam Babayev (Ukrajna), Cvetan Gashevski (Bulgária), Asmonas Mantas (Litvánia), akár Aymeric Pradines (Franciaország) is.

Romániát Ciprian Tapasztó, Viorel Dobrin, Olimpiu Făt, Ștefan Tamaș, Andrei Chipreanov és Marius Jurovschi képviselte, mindegyikük az Arm­wrestling London igazolt sportolói.

Egyébként a londoni versenyen a -70 kg, -78 kg, -86 kg, -95 kg és +95 kg-os súlycsoportban küzdöttek a versenyzők az érmekért.

Share Button
Ennyien olvasták: 760

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.