Központ
2020. december 01. kedd, Elza

A Mureşul felkészüléséről a bajnoki kezdés előtt

Központ augusztus 21, 2014 Sport

keziA Mureşul felkészüléséről a bajnoki kezdés előtt

Alig több mint egy hét választja el a marosvásárhelyi Mureşul női kézilabdacsapatát a bajnoki rajttól, sőt a hét végén lesz az utolsó formaellenőrző lehetőség a csapat számára, amikor Marosvásárhelyen szervezik meg az utolsó barátságos tornát, amelyen a házigazda Muresul együttese mellett még részt vesz a Dévai Cetate, a Besztercei CSM.

Az utóbbi két hétben Zilahon és Kolozsváron játszott barátságos találkozókat Bukaresti József együttese, s az eredmények nem voltak a legfényesebbek. Igaz, az ellenfelek is nagyon jó játékerőt képviseltek. A HC Zilah elleni két találkozót a Gheorghe Tadici vezette hazai csapat 33–26-ra, illetve 32–27-re nyerte. Ezeken a mérkőzésen mutatkozott be a csapatban a macedón bal átlövő, Szavica Mrkics, aki az első találkozón még csak egyszer, de a másodikon, amikor már otthonosabban mozgott, kilencszer talált be az ellenfél hálójába. Ezeken az összecsapásokon pályára lépett a Galacról érkező Maricica Trandafir, ő azonban a kolozsvári mérkőzésre már nem utazott el, mint ahogy lemondott a klub a bosnyák beállós, Tamara Bokarie szolgálatairól is.

A kolozsvári tornán a Mureşul 34-17 arányban kapott ki a brassói Coronától, 33-24 arányban a CSM Ploieşt együttesétől, míg a harmadik találkozón 26-25 arányban alulmaradt a második vonalban szereplő CSM Szászszebes együttesével szemben, igaz, ezeken a mérkőzéseken igazoltan hiányzott Alina Moloci, majd Lazăr és Comşa sérülései is bekövetkeztek, tovább gyengítve az együttest.

Ami a keretet illeti, a bosnyák Tamara Bokarics és a macedón Savica Mrkics a Mureşul két legújabb igazolása.

Előbbi  az elmúlt szezonban a HCM Roman csapatában játszott. A 24 éves játékirányító kétéves szerződést írt alá a Mureşullal, a múlt hétvégi tornán bemutatkozott új együttesében, és mindkét mérkőzésen szerzett egy-egy gólt a Zilahi HC ellen.

A macedón balátlövő Mrkics a jövő hónapban lesz 23 éves és Görögországból szerződtették a Luox Patrasz együttesétől, szintén két évre írt alá. Ő csak a második zilahi mérkőzésen lépett pályára, és nagyszerű játékkal kilenc találatig jutott.


Share Button
Ennyien olvasták: 349

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.