Központ
2020. szeptember 26. szombat, Jusztina

A svájci kézilabdasport képviselői jártak Vásárhelyen

Czimbalmos Ferenc-Attila augusztus 4, 2016 Sport

hand

A minap Marosvásárhelyen tartózkodott Májeri Zoltán, a marosvásárhelyi ISK, majd a tunéziai Club Africane, a győri Rába ETO, a makedón VV Tikes Kavarci, aztán az izlandi Fram Reykjavik, a kuwaiti Szulibihat, az ukrán ZTR Zaporozsje, a német Vfl Potsdam, a svájci Grasshopers Amiticia Zürich, végül a dán Aarhus M/THY Handbold MT egykori kiváló kézilabdázója, aki már néhány éve Svájcban edzősködik, ahol az 1. ligás svájci, Yverdon-les-Bains városának (a Genfi-tó partján) férfi együttesét, ugyanakkor 2011-től a női csapatát is edzi (amely az idén újra felkerült az élvonalba).

Emellett párhuzamosan az ifjúsági együttessel és 2016 nyarától kezdődően párhuzamosan az U17-es válogatott felkészítésével is foglalkozik.
Zoltán az idén is magával hozta Marosvásárhelyre a klub igazgatóját, Yves Pfistert, aki öt év után másodszor járt Erdélyben.
Yves Pfisters a következőket mondta marosvásárhelyi látogatásával kapcsolatosan:
– Másodszor jöttem Marosvásárhelyre, ahol jól érzem magam. Öt évvel korábban még voltam ebben a szép városban. Ez alkalommal Májeri Zoltánnal, az élvonalbeli Yverdon Handball edzőjével – aki Marosvásárhelyen formálódott mint kézilabdázó –  körbejártam a középkori várat, az állatkertet, emellett a város többi nevezetességeit is megtekintettük. Eljutottunk Szovátára is, ahol a Medve-tó mellett a többi, helybéli nevezetességet is megtekintettük. Onnan pedig Segesvárra jutottunk el. Sok Maros megyei nevezetességet láthattam közösen a klubunk kézilabda edzőjével – mondta az elnök.
A vele és a Májeri Zoltánnal készült interjút a következő lapszámunkban olvashatják.

Share Button
Ennyien olvasták: 866

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.