Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

A Szászrégen és Radnót csoportbeosztásáról

Központ augusztus 21, 2014 Sport

fociA Szászrégen és Radnót csoportbeosztásáról

A Román Labdarúgó Szövetség közzétette a labdarúgó 3. liga csoportbeosztását. A sorozatban két Maros megyei csapat is érdekelt. Az idei bajnoki évadtól kezdődően a korábbi 3. ligás szászrégeni Avântul mellett Radnót is szerencsét próbál, miután megnyerte a 4. liga Maros megyei csoportját.

Ebben az idényben ismét módosítottak a lebonyolítási rendszeren, pontosabban azt a benevezett együttesek számához igazították. Miután a 3. ligában nem gyűlt össze kellő számú résztvevő a hat 12 együtteses csoport kialakításához, inkább négy 14 csapatos és egy 13 együtteses csoportot állítottak össze. Ennek egyik következménye, hogy az idén már nem rendeznek rájátszást, hanem egyszerű oda-vissza rendszerben alakul ki a végső sorrend. A kiírás értelmében a csoportgyőztes jut a 2. ligába, míg az utolsó két helyezett kiesik minden csoportból (a 13 csapatosból csak az utolsó), plusz a leggyengébb eredménnyel rendelkező 12. helyezett csapat, amelyhez csak az első 11-gyel játszott találkozók eredményeit veszik figyelembe.

Íme az V. csoportot alkotó teljes mezőny: CSC Váradszentmárton (Bihar), CS Fugyivásárhely (Bihar), FCM Nagybánya (Máramaros),  CSM Máramarossziget (Máramaros), FC Zilah (Szilágy), Unirea Nemeszsuk (Kolozs), Sănătatea Kolozsvár (Kolozs), Arieşul Torda (Kolozs), Unirea Dés (Kolozs), Metalurgistul Kudzsir 1939 (Fehér), Industria Gáld (Fehér),Szászrégeni Avântul, CS Radnót (Maros) és Besztercei Gloria II (Beszterce-Naszód).

A csoportban a Kolozs megyei csapatok tűnnek nagyon erősnek, a tordaiak játékerejét Szászrégen már az elmúlt szerdán megtapasztalta, amikor a Románia-kupa harmadik megyeközi szakaszában hazai pályán 0-2-es vereséget szenvedett tőlük, így búcsúzott a Románia-kupából.


Share Button
Ennyien olvasták: 416

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.