Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

A triumvirátusnak (is) köszönhetően újra bajnok a City’us

Központ június 13, 2012 Sport

cityA triumvirátusnak (is) köszönhetően újra bajnok a City’us

Az elmúlt héten zsinórban harmadik bajnoki címét nyerte a marosvásárhelyi City’us csapata. Kacsó Endre együttese, miután az első mérkőzésen 7-2 arányban sikerült győzniük ellenfelük, a sepsiszentgyörgyi Spicom otthonában, a visszavágón 10-1 arányban fektette két vállra ellenfelét. Ezen a találkozón is kiválóan teljesített a Klein László-Csoma Alpár-Szőcs László-trió.  Alább a Szőcs Lászlóval készített rövid interjút olvashatják.

– Hasznos, jó játékoddal újra kivetted a részed a győzelemből. Milyen érzés másodszor is bajnok lenni a City’us mezében?

– Könnyebbnek bizonyult a mérkőzés, mint gondoltuk. Sokat számított, hogy az első mérkőzésen is győztesen hagytuk el a játékteret, így ellenfelünk kénytelen volt kitámadni, mi viszont gyors ellentámadásokkal megleptük őket, amelyekből gólokat szereztünk. Ellenfelünk már a 3-4 gólos vezetésünknél feladta a próbálkozást, beletörődött abba, hogy elveszítette a döntőt.  

Ez a bajnoki győzelmünk azért is fontos, mivel egy nehéz időszakot hagytunk magunk mögött – gondolok itt a lisszaboni Champions League-ben való helytállásunkra, az anyagi problémákra, amelyek idővel szerencsére megoldódtak –, ezért is értékeljük jobban ezt a bajnoki címet a tavalyinál.

– A hazai bajnokság gyenge színvonala, a kevés ütőképes csapat hiánya miatt is nehéz volt nektek bizonyítani a nemzetközi porondon. Gondolod, hogy idővel emelkedhet a hazai bajnokság színvonala?

– Ezt szeretnénk, bár tudjuk, kevés erre az esély. A játékosaink nagy többsége tagja a válogatottnak is, tehát párhuzamosan ott is kellett teljesítenie, ami nem könnyű. A fontos az, hogy jó a csapatszellem, jó baráti viszonyban vagyunk a pályán kívül is.

– Jó évadot zártál, több fontos gólt is szereztél együttesed számára. Gondolod, hogy rövidesen visszakerülhetsz a válogatottba?

– Ahhoz, hogy visszakerüljek, a legfontosabb, hogy egészséges legyek, folyamatosan jelen legyek a klubcsapatomban, ahol jó teljesítményt kell nyújtanom. Igaz, az utóbbi másfél évben nem kaptam meghívót, de nem mondtam le a válogatottságról és remélem, hogy az eddigi 54 válogatott szereplésemet még sok fogja követni. 2013-ig köt a szerződésem a City’us-hoz, de szeretem Marosvásárhelyen, elképzelhető, hogy továbbra is itt futballozzak.

– Most egy megérdemelt szabadság következik számotokra. Mit fogsz tenni ez idő alatt?

– A nyári szünidő nagy részét otthon, Székelyudvarhelyen, családi és baráti környezetben fogom eltölteni. Szabadidőmben szeretek kirándulni a barátnőmmel, de teniszezni, sportolni is , hogy kondiban tartsam magam.


 

 

És mit mondanak a többiek?

 

Klein László, a csapat válogatott kapusa:

Örvendek, hogy a télen visszatértem és újra bajnokok lettünk az együttessel. Nagyon jó érzés, megszerettem a várost, éreztem, hogy a szurkolók is szívükbe fogadtak. Lejárt a szerződésem, én még szeretnék itt játszani, de ez majd elválik a Románia-Kupa döntője után.

 

Csoma Alpár, az együttes csatára: 

Egész évben azért hajtottunk, hogy megnyerjük a bajnoki címet, ami sikerült. Ezzel bebizonyítottuk, hogy Románia legjobb futsal együttese vagyunk. Kettős öröm számomra, hiszen bátyám, az udvarhelyi csapat színeiben harmadik lett, sőt ők is itt játszhatták a kisdöntőt Marosvásárhelyen. A székelyudvarhelyi SK számára a III. hely felér egy bajnoki címmel, mivel anyagi gondokkal is küszködnek. Nekem is lejár a szerződésem, de mindenképp szeretnék hosszabbítani.


Share Button
Ennyien olvasták: 487

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.