Központ
2020. november 28. szombat, Stefánia

Az Active 7 nevet vette fel a veterán női kézilabdacsapat

Czimbalmos Ferenc-Attila október 23, 2014 Sport

Active7

Nevet és edzőt is cserélt a város egyetlen női amatőr kézilabda együttese, amely már három éve Gedeon Richter néven sikeresen szerepelt a Hargita megyei bajnokságban. A névváltoztatásról, az együttes új játékosairól és a csapat célkitűzéséről az alábbiakban olvashatnak.

Az Active 7 nevet vette fel az eddig  Gedeon Richter nevet viselő marosvásárhelyi amatőr női kézilabdacsapat, miután a játékosok saját klubot alapítottak, így Active 7 névvel indulnak a soron következő bajnokságban, ahol a tavaly hajszálra maradtak le a bajnoki címről.
Mint Biró (Peres) Zita, a csapat legtapasztaltabb játékosa elmondta, az elnevezéssel kapcsolatosan az ötlet onnan jött, hogy hét játékos van minden kezdőcsapatban, míg az Active azt jelenti, hogy a csapat játékosai korukat meghazudtolva ma is aktívan kézilabdáznak.
A névváltoztatással együtt új edzője is lett az együttesnek: Kulcsár Lászlót Gogu Ștrec váltotta, aki hajdanán az együttes több jelenlegi játékosát is edzte a hajdani Mureșulnál meg az Elektromarosnál.
Az edzőváltásról a veterán kézilabdázó megjegyezte, hogy Kulcsár László legyengült egészségi állapotára való tekintettel kérték fel a lányok edzőnek az új trénert, aki örömmel elvállalta a feladatot, de ugyanakkor ez úton is köszönik Kulcsár Lászlónak az eddigi tevékenységét, hiszen neki köszönhetik a harci és csapatszellemet, ami az együttesen belül uralkodik, emellett Kulcsár taktikailag is sok mindenre megtanította őket.

Aktiv7logoBiró Zita azt is elmondta, hogy az előző bajnokság után mindössze egy hetet pihentek, majd részt vettek egy szovátai edzőtáborban, amelyről így vélekedet az ISK, majd az Elektromaros hajdani kézilabdázója:
„Szovátán inkább a fizikai edzésekre összpontosítottunk. Reggel tornagyakorlatokat, délben labdás foglalkozásokat végeztünk, majd délután szaladás volt a programban. A gyakorlatokat mi, a lányok választottunk ki. Reméljük, hogy hasznos lesz számunkra ez a felkészülés a soron következő bajnoki évadra való tekintettel. Jelenleg hetente két edzésen veszünk részt, de ha csak egyre jutunk el munkahelyi, vagy más okok miatt, már nagyon nyugtalanok vagyunk” – mondta.
Az együttes célkitűzésével kapcsolatosan Biró kiemelte, hogy mindenképpen szeretnék megnyerni a bajnokságot, de ugyanakkor megjegyezte, hogy anyagi támogatókat várnak az együtteshez, hiszen mindent közösen állnak a csapattársakkal együtt.
Az együttes erősödött, de meg is fiatalodott, hiszen négy egykori marosvásárhelyi kézilabdázó is csatlakozott az együtteshez: Kozma Emőke, Andreea Cristina Iuga, Andreea Dragotă és Grunesz Paula is tagjai lettek az Active 7-nek.
A bajnokság első tornájára október 26-án az újonc Salamás rendezésében kerül sor, ahol az Active 7 a két csíkszeredai együttes, az NKSZ és a VSK ellen lép pályára. A bajnokságból Sóvidék és Felcsík maradt ki (mivel nem gyűltek össze a lányok), a helyüket Salamás és Szentegyháza vette át.
Az Active 7-el kapcsolatos legfontosabb hír, miszerint a csapat által szervezett hazai teremtornára februárban Marosvásárhelyen (valószínűleg a Szász Albert Sportlíceum termében) kerül sor. Köztudott, hogy eddig az együttes által szervezett hazai tornára Szovátán került sor.
Az Active 7 lányai rövidesen egy székelyudvarhelyi teremtornán vesznek részt, ahová a szervezők Marosvásárhelyről egy vegyes csapatot (lányok és fiúk) is meghívtak.
Az Active 7 tagjai: Jámbor Margareta, Zsók Gyöngyvér-kapusok; Biró Zita, Câmpean Alunița, Cergizan Ana-Maria, Conțiu Loredana, Dan Melinda, Dragotă Andrea, Grunesz Paula, Ința Alina, Iuga Andreea, Kádár Kinga, Kozma Emőke, Moldovan Annnamária, Orbán Mária, Ormenișan Veronica, Sălăgean Ana, Șerban Rozalia, Vasilescu Erzsébet-mezőnyjátékosok.

Share Button
Ennyien olvasták: 911

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.