Központ
2020. október 24. szombat, Salamon

Az Aranygeneráció Marosvásárhelyen lobbizott

Központ február 19, 2014 Sport

Az Aranygeneráció  Marosvásárhelyen lobbizott

gica

A Román Labdarúgó Szövetség elnöki tisztségére pályázó sportember, a román válogatott és a Barcelona korábbi csapatkapitánya, Gheorghe Popescu a múlt héten, szerdán délelőtt a President szállóban találkozott a Maros és Hargita megyei labdarúgó-egyesületek vezetőivel, valamint a két megye választói joggal rendelkező küldötteivel.

Popescu kampánystábjának több tagjával érkezett Marosvásárhelyre, vele volt Miodrag Belodedici, Ilie Dumitrescu és Cristian Bivolaru is.

A találkozón jelen voltak a Maros és Hargita megyében működő jelentősebb klubok, egyesületek – Marosvásárhelyi ASA, City’us, Sportlíceum és Ladies, a Szászrégeni Avântul, Lucian Blaga Szakközépiskola és Viitorul FCM, a Székelyudvarhelyi FK, Infopress SK és Vasas Femina, a Csíkszeredai FK, a Segesvári Pro Tineret, a valamint a Gyergyószentmiklósi Inter – képviselői. Korábbi és jelenlegi futballistákat, edzőket, játékvezetőket is meghívtak a találkozóra, így jelen volt Fodor János, George Ciorcei, Cseh Gábor és Székes Károly is.

A Román Labdarúgó Szövetség elnöki tisztségére pályázó Gheorghe Popescu változtatni szeretne a sportág imidzsén. Ugyanakkor elmondta, legfontosabbnak azt tartja, hogy új alapokra helyezzék az utánpótlásnevelést, és ne hagyják veszni a tehetségeket. Ennek szellemében a korosztályos csapatoknál munkálkodó edzők rendszeresen látogatnák az iskolákat, megtekintenék az iskolai mérkőzéseket, hogy felfedezhessék a tehetséges gyerekeket. Következő lépésben városi és regionális válogatottakat hoznának létre, így kialakulnának annak feltételei, hogy a valóban rátermettek megfelelő színvonalú képzésben és edzésmunkában részesüljenek, és ennek megfelelően fejlődjenek.

Mindezekre a megválasztása esetén újonnan létrejövő nyolc regionális futballközpontban nyílna majd lehetőség – erről már a Városházán rendezett sajtótájékoztatón beszélt Popescu. Claudiu Maior polgármesteri tanácsadó ehhez kapcsolódóan azt mondta, reméli, az egyik ilyen regionális centrumot Marosvásárhelyen alakítják majd ki. ,,Nem lehet eltekinteni a futball itteni hagyományaitól, a sportágnak szép története van a Marosvásárhelyen. Remek a már létező infrastruktúra, és nagyon örvendetes, hogy a polgármesteri hivatal ennyire elkötelezett a fejlesztés mellett” – mondta Popescu.

Az egykori kiváló labdarúgó viszont arra is felhívta a figyelmet: ők is csak akkor lehetnek sikeresek, ha az ifjúság nevelését országosan átszervezik, és mindenütt az új koncepciónak megfelelően dolgoznak tovább.


Share Button
Ennyien olvasták: 365

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.