Központ
2020. november 25. szerda, Katalin

Az Electromureş Romgaz az ország legsikeresebb tekecsapata marad

Központ április 11, 2013 Sport

Az Electromureş Romgaz
az ország legsikeresebb tekecsapata marad

teke

1985 és 2012 között 25 felnőtt bajnoki címet (1985-1991, 1993-1995, 1997-1999, 2001-2012), 7 ifjúsági bajnoki címet szerzett (1986, 1989, 1994-1995, 1999, 2011-2012), emellett 4 Világkupát (1986, 1987, 1999, 2005) és 2 Bajnokok Ligáját (2002, 2006) nyert.


A rendkívüli eredmények elérésében jelentős szerepe volt Seres József érdemes edzőnek, aki több mint három évtizede vezényli az együttest (1976 óta tevékenykedik az Electromureşnél).

A csapat nemrég jött haza a szlovákiai Podbrezovából, ahol a Bajnokok Ligájában az előkelő 3. helyen végeztek, miután a kisdöntőben 5-3 arányban diadalmaskodtak a szerb Pionir Szabadka ellen.

A lányok eredményei azért is dicséretre méltóak, mivel egy jó ideje munkanélküliek, sőt edzésekre is passzióból mennek, és minimális anyagi támogatásban van részük.

A csapat jelenéről meg az újabb nemzetközi sikerről Seres Józsefet kérdeztük:

– Gratulálunk a 3. helynek. Sikerként lehet elkönyvelni?

– Igen, ha arra gondolunk, hogy játékosainak nagy része már hónapok óta munkanélküli, edzésekre is a lehetőségeiknek megfelelően jönnek el, mindezek ellenére, fantasztikus hozzáállással, odaadással és elszántsággal játsztak a Bajnokok Ligája mérkőzésein.

A Romgaz lányainak felkészülési lehetőségei, anyagi helyzetük messze elmarad a Bajnokok Ligájában résztvevő klubok játékosaiétól, ezért is dicséretre méltó a teljesítményük.

Itt azt is megemlíthetem, hogy a bajnok, a német Viktoria Branberg együttese lett, amely ugyancsak 5-3 arányban diadalmaskodott a szlovén Lanteks Celjével szemben. A Branberg legjobbja Vaidahăzan Ioana volt, aki évekig az Electromureş Romgaz együttesét erősítette.


– Hogyan sikerült biztosítani a tornán való részvétel anyagi feltételeit?

– Néhány segítő, bőkezű helyi támogatónak (akiket még érdekel a lányok és a klub helyzete) köszönhetően sikerült kijutnunk a rendezvényre. Ezáltal is köszönjük nekik a támogatást.


– Hogyan sikerült lelkileg is felkészíteni a lányokat, hiszen a jelenlegi gondok miatt, nem igazán könnyű edzeni, s még jól is játszani, sikereket elérni?

– Egyáltalán nem volt könnyű, mindenikükkel külön beszélgettem, elemeztük a helyzetet. Vannak olyanok, akik már több mint három évtizede tagjai az együttesnek, velük közösen értük el a klub legtöbb, legnagyobb sikerét. Ők, akik családanyák is, már hét hónapja munkanélküliek, sőt, egyeseknek közülük, már a munkanélküli segélyük is lejárt.

Gondolják csak el, őket nem kötelezhetjük arra, hogy minden edzésen ott legyenek. Ennek ellenére, ahogy tehetik, edzenek, odaadóan készülnek és rendre jó eredményeket érnek el.  

A 11 (!) zsinórban megszerzett bajnoki cím után, az idén elhódított második helyünket is sikerként könyvelhetjük el, a háromcsapatosra leapadt hazai bajnokságban.  

Románia legsikeresebb tekecsapata, az Electromureş Romgaz az utóbbi 30 évben szinte minden hazai és számos nemzetközi megmérettetésen diadalmaskodott. Ezért nehezen elképzelhető, hogy követője kerülhet a hazai mezőnyben.  


Share Button
Ennyien olvasták: 521

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.