Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Az elitkörben a City’us

Czimbalmos Ferenc-Attila október 20, 2016 Sport

city-us-2016-elit-grupe-2

A teremlabdarúgó UEFA Futsal Kupa legjobb tizenhat együttese közé került a román bajnok Marosvásárhelyi City’us csapata, miután a csehországi Chrudimban rendezett tornán a házigazda ERA-PACK Chrudim mögött egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel a 6. főcsoport második helyén végzett.

A marosvásárhelyiek a torna első játéknapján 3-3-as döntetlent játszottak a ciprusi APOEL Nicosiával, majd 8–3-ra legyőzték a szlovák Pinerola Bratislavát, így már a pénteki zárónapon a harmadik forduló mérkőzései előtt közel voltak a továbbjutáshoz, hiszen 4 ponttal a második helyen álltak.

A City’us továbbjutási esélyeit növelte, hogy csak egy döntetlenre volt szüksége, ugyanakkor pontegyenlőség esetén sokkal jobb gólkülönséggel (11–6) rendelkezett, mint a második helyre még esélyes ciprusi APOEL Nicosia (3–10). Az utolsó játéknap első találkozóján az APOEL Nicosia 6-5 arányban diadalmaskodott a pont nélküli Pinerola Bratislava ellen, ezzel pontszámban ugyan beérték a City’ust a második helyen, azonban így is kevés esélyük maradt a továbbjutásra, ugyanis ehhez arra volt szükségük, hogy az utolsó összecsapáson a marosvásárhelyiek tizenkét góllal kapjanak ki a hazai együttestől.

city-us-2016-elit-grupe

Végül a City’us 3-0-s vereséget szenvedett a csoportgyőztes ERA-PACK Chudrimtól, így a második helyen végzett csoportjában, hiszen jobb gólkülönbségével (+2 gól) megelőzte az APOEL Nicosiát (-6).

A City’us 2010, 2011 és 2013 után negyedik alkalommal jutott be az UEFA Futsal Kupa elitkörébe, a kontinens legjobb tizenhat alakulata közé. Az elitkör sorsolását holnap, október 21-én tartják Nyonban, az ősz végén négy négyes kvartettben küzdenek a csapatok a csoportelsőségért, amely biztosítja a jövő év áprilisában megrendezendő négyesdöntőben való bejutást.

A City’us színeiben a következő játékosok léptek pályára a három találkozó során: Tătar, Molina (kapusok), Duque, Stoica, Cardenas, Gherman, Csala, Țipău, Togan, Pop, Küsmödi, Covaci, Dobai és Boroș (mezőnyjátékosok).

Az UEFA Futsal Kupa elitkörébe jutott együttesek a következők: Kairat Almaty (Kazahsztán), Ugra Yugorsk (Oroszország, Inter Movistar (Spanyolország), Dinamo Moscova (Oroszország), Győri ETO (Magyarország), Brezje Maribor (Szlovénia), Araz Naxcivan (Azerbajdzsán), FC Feniks (Koszovó), Nikars Riga (Lettország), Hamburg Panthers (Németország), Economac Kragujevac (Szerbia), National Zagreb (Horvátország), Sporting Lisabona (Portugália), Real Rieti (Olaszország), ERA-PACK Chrudim (Csehország) és City’us (Románia). C.F.A.

Share Button
Ennyien olvasták: 666

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.