Központ
2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika

Az MSE feljutott a 3. ligába

Czimbalmos Ferenc-Attila június 28, 2018 Sport

A szurkolok is elkísértek a csapatot. /  Fotó: Fehér Csaba

Nagy küzdelemben, de szerencsével határos módon harcolta ki a 3. ligában való szereplés jogát a Marosvásárhelyi MSE a Szeben megyei Resináron, ahol 3–1 arányban ugyan alulmaradt a helyi Păltinișsel szemben, de az idegenben lőtt találatuk sorsdöntő volt a 2–0-ás, egy héttel korábbi hazai győzelem után.

Fotó: Fehér Csaba

Az MSE ellenfelével nemcsak labdarúgásban kellett felvennie a versenyt, hanem tűrniük kellett a hazaiak nyomását, durva játékát, amely minden sportszerűségi határon túljutott. Ugyanakkor dicséret illeti az alakulatot elkísérő drukkereket, akik egykedvűen tűrték a Szeben megyei község nézőinek magyargyalázó skandálásait, viszont az aradi játékvezető sem hagyta magát befolyásolni a resinári labdarúgók és vezetők néha elképesztő viselkedésétől.

MSE 2012

A resinári községi stadionban rendezett mérkőzésen a hazaiak az első játékrészben elszántan futballoztak, hogy ledolgozzák az első találkozón összeszedett hátrányukat. Ez sikerült is, hiszen 2–0-s előnyre tettek szert, amellyel összesítésben kiegyenlítették a párharcot. Szünet után az MSE játékosai továbbra sem találtak magukra, mígnem az ASA-t is megjárt Emilian German szépített a 76. percben Dudás Levente átadásából: a középpályás kiugrott két védő között, majd a rövid sarokba lőtte a lasztit a kimozduló Piko mellett. Ez a gól döntőnek bizonyult a Fehér Csaba által edzett marosvásárhelyi alakulat továbbjutása szempontjából. A hajrában ugyanis a Szeben megyeiek megszerezték harmadik találatukat is, de hiába, mivel a 3–1-es végeredménnyel és az idegenben lőtt találatukkal a vásárhelyiek nyerték meg a párharcot, ami egyben a 3. ligába való feljutást jelenti.

Az MSE csapata 1923-ban a klub jelvényével

Osztályozó a 3. ligába jutásért, második találkozó: Resinári Păltiniş – Marosvásárhelyi MSE 3-1 (0-2)
Resinár Aréna, 1000 néző. Vezette: Mircea Ardelean (Arad) – Ioan Daniel Humiță (Örményes), Ilie Alexandru (Boksánbánya). Ellenőrök: Dan Monea (Nagyenyed), Alexandru Gheorghe (Fogaras).

Gólszerzők: Coţofan (28.), Frăţilă (43.), Chirilă (85.), illetve German (78.).
Sárga lap: Barbu (12.), Ganea (16.), Băra (87.), Vintilă (90.), illetve Tamás Attila (18.), Mihály (84.), Brai (90.), Deteşan (90+4.)
Kiállítva: Vlada (78.), Coţofan (79.).
Resinári Păltiniş: Piko – Barbu, Trohin (61. Baciu), Băra, Chirilă, Vlada, Nasta, Coţofan, Ganea, Mămăligă (84. Han), Frăţilă.
MSE: Kristály – Mihály, Brai, Silaghi, Bucur, Ungur, Totó (64. German), Moldován, Tamás Attila (87. Tamás Róbert), Dudás (90+2. Deteşan), Ruja.
Edző: Fehér Csaba


Feljutott az MSE, bár…

A marosvásárhelyi csapat még hivatalosan egyelőre nem feljutó, mivel a Szeben megyeiek az első találkozó után megfellebbezték az MSE osztályozón való részvételét, és azt kérik, hogy zöld asztalnál nyerjék meg az összecsapást. A vásárhelyi klub ugyanis a 4. ligás győzelmét követően változtatott a klub nevén, MSE 08-ról (ez a szám a 2008-as újraalapítás évére utal) csak MSE-re, de ezt egy nappal a június 10-i határidő lejárta után tette, illetve ezt nem hagyta jóvá a Maros Megyei Labdarúgó Egyesület. Az ügyben ezen a héten várható a döntés a Román Labdarúgó-szövetségnél, de az utóbbi évek tapasztalataiból kiindulva több mint valószínű, hogy a pályán győztes MSE javára lesz kedvező a határozat. Négy év elteltével (legutóbb 2014-ben a Radnóti SK-nak jött össze a feljutás) a Marosvásárhelyi MSE az első Maros megyei alakulat, amelynek sikerült a felkerülni a 3. ligába. Az előző idényekben a Nyárádtői Viitorul, a Marosludasi Mureșul és a Marosoroszfalui Mureșul is próbálkozott a feljutással, de sorra elbukták osztályozós párharcaikat.


MSE stabja / 2018

Share Button
Ennyien olvasták: 829

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.