Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Az öccs legyőzte a bátyját, avagy még mindig kiváló a Csoma (Al)pár

Czimbalmos Ferenc-Attila október 22, 2015 Sport

Balról Csoma Ferenc és Alpár

A Marosvásárhelyi City’us – FK Székelyudvarhely teremlabdarúgó találkozó érdekes volt abból a szempontból is, hogy a két együttes színeiben pályára lépett a szovátai illetőségű testvérpár, a 31 éves Csoma Alpár (City’us) és bátyja, a 38 éves Csoma Ferenc (FK) is. A testvérpár mindkét tagja Szovátán kezdett el futballozni nagypályán, a helyi csapat ifjúsági együttesében, majd a felnőtt csapatban játszottak éveken keresztül. Előbb Alpár kezdett el teremfocizni Székelyudvarhelyen, őt aztán bátyja, Ferenc is követte.

A fegyelmezett és megbízható Ferenc röviden így fogalmazott a labdarúgó pálya­futásával kapcsolatosan:

– Szülővárosunkban, Szovátán ismerkedtünk meg mindketten a labdarúgással. Én 14 évesen már a Medve-tó ifjúsági csapatát erősítettem, aztán a felnőtt együttes tagja lettem. Viszonylag későn, 2004-ben kezdetem el teremfocizni, ugyanis Jakab Zoltán egykori edzőm jól ismerte az öcsémet, Alpárt, aki már akkor meghatározó tagja volt a székelyudvarhelyi csapatnak, így neki köszönhetően kerültem oda, majd abban az évben bajnokok is lettünk. Én az egykori marosvásárhelyi Izorepnél is fociztam, majd a 2010/2011-es idényben a City’us játékosa lettem, viszont a 2012/2013-as bajnokságban már a sepsiszentgyörgyi Spicom csapatánál fociztam. Aztán újra visszatértem Marosvásárhelyre, végül az idei szezontól kezdődően újra Székelyudvarhely következett –mondta el Ferenc.

Karriere folytatásával kapcsolatosan a következőket mondta el a Központnak:
– Egyelőre még nem gondolok arra, hogy abbahagyjam a teremfocit, mindamellett, hogy már nem vagyok fiatal játékos, viszont én mindig keményen készültem, sportos életmódot éltem, akár az öcsém, Alpár.

Ennek is köszönhetően bírom még jól a fizikai terhelést, és remélem, hogy ezután is hasznos tagja leszek az udvarhelyi együttesnek – említette Ferenc.

A testvérpár kisebbik tagja a harcos szellemű, optimista beállítottságú Alpár Marosvásárhelyen született, viszont Szovátán lakik, de Szé­kelyudvarhelyen kezdett el teremfocizni. A szovátai Mobilánál kezdett el nagypályán futballozni 6 évesen, aztán Kénesi Lajos keze alatt formálódott 12 éves koráig.
Alpár a minap így összegezte eddigi labdarúgó pályáját:
–13 évesen egy barátságos találkozón figyeltek fel rám a piteşti-i Aripi CS vezetői, akik leszerződtettek és 17 éves koromig ott játszottam. Egy éves marosvásárhelyi kitérő után, három évig a székelyudvarhelyi, hajdani Budvár csapatában fociztam. Első évben csak nagy pályán, majd két évig párhuzamosan, nagy- és kispályáztam is, mivel a két egyesület vezetői kiegyeztek, miszerint a felnőtt csapat néhány tehetségesebb labdarúgója a futsal-együttesben is játszhatott.

A székelyudvarhelyi teremlabdarúgókkal a 2004–2005-ös idényben bajnokok, a következő évben másodikok lettünk, aztán a marosvásárhelyi Izoreppel feljutottunk az élvonalba. Idővel Dévára kerültem, az egykori CIP-hez, mely egyesülettel bajnokok, országos másodikok és Románia-kupagyőztesek is lettünk.

Egyébként az udvarhelyi és a dévai csapat színeiben 9 Champions League szerepléssel büszkélkedem. Egy évig voltam a ciprusi AGBU Ararat Nicosia játékosa. Jelenleg már az ötödik idényt töltöm a City’us-nál – említette nemrég Alpár.

A jövőjével kapcsolatosan a több mint 100 válogatottsággal büszkélkedő Alpár annyit mondott, hogy 2016 nyaráig köti szerződés a marosvásárhelyi csapathoz, egyelőre a jelenre akar összpontosítani, hiszen ez a hivatása. Fontos, hogy egészséges legyen, hogy még évekig magas szinten focizhasson.

Egy biztos, szereti a vásárhelyi csapatot, a szurkolótábort, a csapattársakkal, vezetőkkel jó a viszonya, jól érzi magát Marosvásárhelyen, így nagy esélye van, hogy még évekig egyik meghatározó játékosa legyen a City’us-nak.

Ami a legérdekesebb, hogy mindketten szeretnének még több alkalommal egymás ellen játszani a hazai teremlabdarúgó élvonalban, amire minden esélyük megvan.

Share Button
Ennyien olvasták: 1006

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.