Központ
2020. október 29. csütörtök, Nárcisz

Bölöni Lászlót felkérték, de nemet mondott

Központ december 19, 2013 Sport

boloniBölöni Lászlót felkérték, de nemet mondott

A Nemzeti Sport című lapnak adott interjúban mondta el Bölöni László, hogy Egervári Sándor lemondását követően szövetségi kapitánynak kérte fel a magyar szövetség. Az Ázsiában dolgozó szakember nemet mondott az ajánlatra.


„Nem számítottam rá, hogy én leszek az első számú opció„ – nyilatkozta a minap Bölöni.
– Nem volt nehéz döntenem, hiszen 2014 nyaráig szerződésem a qatari Al-Khor csapatához köt, és ez kizárja a távozás lehetőségét. A magyar szövetség megkeresésének anyagi vonatkozásai voltak, de nem jutottunk idáig, bár nem hiszem, hogy itt elakadhattunk volna. Az én szerződésem egyik paragrafusa azonban kizárta, hogy egyáltalán tárgyalhassunk.”
A neves marosvásárhelyi labdarúgó edző napirenden van a magyar futball aktualitásaival, és tudja, mi a teendő az Egervári távozását kiváltó hollandiai 1-8 után a magyar válogatottban.
„Mindent, ami volt, el kell felejteni, úgy kell tekinteni, mintha nincs, nem létezett volna. Meg kell hozni néhány fájdalmas döntést, és ez, tudom, a szakmában dolgozók közül sok embernek nem lesz ínyére. Közülük némelyek ellenségei lesznek annak, aki belevágja a fejszéjét, és elvégzi a munkát. És ezt nem úgy mondom, mint aki általánosságokban beszél, hanem mint aki tudja, melyik az az öt-hat azonnali teendő, amelyet el kell végezni. Erről már a magyar szövetség vezetőivel is beszéltünk” – fogalmazott Bölöni László, majd hozzátette, ha lelkiismeretesen dolgoznak, és nem lépik át a kötelező lépcsőfokokat, nyolc év alatt helyreállhat a magyar futball hírneve.
A Qatarban tevékenykedő labdarúgó edző, amúgy nem csak azt zárta ki, hogy a magyar csapatot irányítsa, de azt is kihangsúlyozta, hogy a román válogatott szakvezetői tisztségét sem vállalná el, ha felkérnék rá. A DigiSportnak nyilatkozva a következőképpen fogalmazott: “Számomra a válogatott edzőjének lenni igen érdekes és vonzó feladat. Sajnálatos módon azt érzem, hogy több személyt zavarna, ha én lennék a román válogatott vezetője, ezért inkább nem.”

Share Button
Ennyien olvasták: 470

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.