Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Bölönivel találkoztak az ASA egykori játékosai

Czimbalmos Ferenc-Attila december 24, 2015 Sport
Közös fotó

Alsó sor, balról jobbra: Fodor János, Hajnal Gyuszi, Varró Sándor, Claudiu Maior, Marosvásárhely alpolgármestere, Mircea Muntean, Ioan Șleam, Bölöni László, Tică Varodi, Ördögh Attila és Szöllősi László. Második sor, balról jobbra: Horațiu I. Cioloboc, Kanyaró Attila, Csifó Miklós, Iuliu Curtifan, Tiberiu Petriș, Ștefan Gligore (Paloma) és Nicolae Tâmpănaru. Harmadik sor, balról jobbra: Ioan Vunvulea, Florea Ispir, Sikó Árpád és Sólyom Csaba. Felső sor, balról jobbra: Fazakas Árpád, Cornel Cacovean, Czakó János és Kiss Madocsa. A képről hiányzik Adrian Botezan.

Két hetes vásárhelyi tartózkodása alkalmával Bölöni László a Laci csárdába hívta hajdani csapattársait, az ASA egykori kiválóságait és néhány jó barátját, ahol közösen elevenítették fel a régmúlt idők emlékeit, közben a vendéglő finomságaiból is fogyasztottak.

Czakó, Sólyom, Ispir, Hajnal és Sikó türelmetlenül  várják a Bölöni érkezését

Czakó, Sólyom, Ispir, Hajnal és Sikó türelmetlenül várják a Bölöni érkezését

A múlt heti, szerda délelőtti találkozásra boldogan jöttek el az egykori labdarúgók, hiszen a valamikori csapattársukból lett kiváló labdarúgóedzővel nem mindennap találkozhatnak, bár figyelemmel kísérik munkáját.

Megérkezett Cornel Cacovean, kezdődhet a közös   beszélgetés

Megérkezett Cornel Cacovean, kezdődhet a közös beszélgetés

A marosvásárhelyi labdarúgás minden idők legkiválóbb képviselője pohárköszöntőjében az egykori ASA csapatszelleméről beszélt, megjegyezve azt, hogy úgy az eseményen jelenlévő fiatal korosztály, akár az idősebb vagy a legidősebb generáció összetartozását továbbra is fontos megőrizni.

Kanyaró Attilát Sólyom, H. Cioloboc és Varró  köszönti

Kanyaró Attilát Sólyom, H. Cioloboc és Varró köszönti

 

A közös falatozás majd pezsgő koccintása után Bölöni edzői tapasztalatairól is mesélt egykori csapattársainak, majd mindenikükkel elbeszélgetett, nem csak róluk meg családjaikról érdeklődött, de a sajátjáról is mesélt: büszkén említette meg, hogy Eszter lánya két évvel korábban aranyos kisunokával (Emma) ajándékozta meg őt, meg feleségét, Klárát, de a 90. életévét betöltő édesanyjáról, Ilonáról is beszélt.

Kanyaró Attila, Bölöni László és Kiss Madocsa

Kanyaró Attila, Bölöni László és Kiss Madocsa

Bölöni egyébként a Központnak elmondta, hogy számára mindig meghatóak ezek a találkozások, hiszen Marosvásárhelyen a régi barátokkal, közeli ismerősökkel, egykori csapattársakkal bármikor jó találkozni, elbeszélgetni, hiszen ilyenkor felelevenednek benne a régi emlékek, érzések.

Három jó barát-Kanyaró Attila, Bölöni és  Petris

Három jó barát-Kanyaró Attila, Bölöni és Petris

A jelenlegi ASA együtteséről kérdezve azt említette, hogy szeretné, ha minél fennebb végeznének a bajnokságban, ha újra teltházas mérkőzések lennének a Sziget utcában.

Czakó, Kanyaró, Bölöni, Sleam és M. Muntean

Czakó, Kanyaró, Bölöni, Sleam és M. Muntean

A román válogatott egykori szövetségi kaptánya azt is megemlítette, hogy 2016-ban szeretné befejezni könyvét, amivel kapcsolatosan két egykori csapattársával, jó barátjával szokott egyeztetni, információkat közösen pontosítani.

Csifó Miklóst Bölönivel együtt érkezett

Csifó Miklóst Bölönivel együtt érkezett

A 2016-os franciaországi EB-re kijutott román válogatott esélyeiről nyilatkozva, Bölöni jelenleg jobb csapatnak tartja a csoportbeli Franciaországot és Svájcot, viszont megjegyezte, hogy Románia jobb kell legyen az Albánia elleni találkozón.

Claudiu Maior Sólyomnak és Sikónak adja át az  ajándékot

Claudiu Maior Sólyomnak és Sikónak adja át az ajándékot

Arra a kérdésre, hogy mit üzen egykori-jelenlegi szurkolóinak, a marosvásárhelyieknek, a hajdani 108-szoros válogatott labdarúgó ezt felelte: „Szeretettel üdvözlök mindenkit, akiket a legszívesebben átölelnék. Az utóbbi időben több helyen, rendezvényeken is megemlékeztek rólam, de személyesen nem tudtam jelen lenni, viszont köszönöm mind a meghívásokat, mind a díjakat, amikkel kitüntettek. Nem utolsó sorban köszönöm a tiszteletet, amit magam körül érzek. Ugyanakkor a közelgő ünnepekre való tekintettel mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog újesztendőt kívánok!”.

Bölöni és Claudiu Maior

Bölöni és Claudiu Maior

A rendezvényre Claudiu Maior, Marosvásárhely alpolgármestere is Bölöni által meghívottként érkezett, majd mindenkit egy kis ajándékcsomaggal lepett meg a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal részéről: mindenki tarsolyába egy üveg minőségi bor, egy bögre és 2016-os falinaptár és kézinaptár került.

Bölöni Szöllősi Lászlóval emlékszik vissza egy  régi találkozóra

Bölöni Szöllősi Lászlóval emlékszik vissza egy régi találkozóra

A találkozás végén a világhírű labdarúgóedzővel közös fotókat is készítettek az egybegyűltek.

Bölöni Iuliu Curtifan, Czakó János és Sólyom Csaba  társaságában

Bölöni Iuliu Curtifan, Czakó János és Sólyom Csaba társaságában


Az eseményen részt vett Cornel Cacovean, az ASA egykori elnöke (1982 és 1998 között vezette a katonacsapatot),  Ördögh Attila, az ASA egykori edzője, Iuliu Curtifan, a Continental vendéglő volt vezetője, Csifó Miklós, az ASA egykori vezetőségi tagja, a Gloria húsipari vállalat volt igazgatója és Tiberiu Petriș üzletember, továbbá Sikó Árpád, Czakó János, Sólyom Csaba, Kiss Madocsa, Ioan Șleam, Nicolae Tâmpănaru, Szöllősi László, Hajnal Gyuszi, Petru Varodi, Fazakas Árpád, Kanyaró Attila, Florea Ispir, Ioan Vunvulea, Ștefan Gligore, Fodor János, Varró Sándor, Mircea Muntean, Horațiu Cioloboc, Adrian Botezan egykori labdarúgók is.
Cornel Cacoveanu felhívta az eseményen résztvevő egykori labdarúgók figyelmét, hogy 2016-tól kezdődően, minden év első vasárnapján déli 15 órai kezdettel találkozni fognak a marosvásárhelyi La Cupola vendéglőben, ahol újra felelevenítik a régi, szép emlékeket.


Az idén is együtt koccinthatott Sólyom, Sikó, Ispir,  Fazakas és Cacovean

Az idén is együtt koccinthatott Sólyom, Sikó, Ispir, Fazakas és Cacovean

 

,,Azt a meccset azért nyertük meg, mert...avagy  Bölönit Szöllősi, Varró, Fodor és Hajnal figyeli

,,Azt a meccset azért nyertük meg, mert…avagy Bölönit Szöllősi, Varró, Fodor és Hajnal figyeli

Share Button
Ennyien olvasták: 3061

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.