Központ
2020. szeptember 23. szerda, Tekla, Líviusz

Christoph Daum az új szövetségi kapitány

Czimbalmos Ferenc-Attila július 13, 2016 Sport

Cristoph Daum, Románia-3, bursa.ro

Christoph Daumot nevezték ki a labdarúgó-­válogatott szövetségi kapi­tányának. A 62 éves német szakember kétéves szerződésének legfontosabb célkitűzése, hogy irányítása alatt a nemzeti tizenegy 20 év szünet után, 2018-ban ismét kijusson a világbajnokságra.

Daum bemutatkozó sajtótájékoztatóján támadófutballt ígért és győzelmek sorozatára épülő, fegyelmezett csapatjátékot akar meg­honosítani. „Mindig támadnifogunk, akkor is, ha az ellenfélnél lesz a labda, mert ellenőrizni akarjuk a játékot” – fogalmazott Daum.

A 2018-as világbajnokság selejtezőin Románia Dániával, Montenegróval, Lengyelországgal, Örményországgal és Kazahsztánnal került azonos csoportba, első találkozóját szeptember 4-én Montenegró ellen játssza.

A német szakember edzőként 1992-ben német bajnokságot és szuperkupát nyert a Stuttgarttal, 1995-ben bajnokságot és Török Kupát a Besiktassal, 2003-ban osztrák bajnokságot az Austria Wiennel, 2004-ben, 2005-ben és 2009-ben pedig török bajnokságot a Fenerbahcéval, de edzői pályafutása alatt dolgozott még a Köln, a Leverkusen, az Eintracht Frankfurt, az FC Bruges és a Bursaspor csapatait is.

A német tréner ezzel a kinevezéssel a román válogatott második külföldi szakvezetője lett az osztrák Josef Uridil után, aki 1934-ben egyetlen mérkőzésén, a Csehszlovákia elleni világbajnoki találkozón ült a kispadon.

A román válogatottat eddig irányító Anghel Iordănescu azután mondott le posztjáról, hogy alakulata egy döntetlennel és két vereséggel az A csoport negyedik helyén végzett, így nem jutott be a 16 közé a franciaországi Európa-bajnokságon.

Share Button
Ennyien olvasták: 787

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.