Központ
2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Csoma Alpár a harmadszori műtét után

Czimbalmos Ferenc-Attila július 7, 2016 Sport

Csoma Alpár, City'us.

Hetekkel korábban már írtunk róla, hogy a City’us helyi születésű válogatott teremlabdarúgóját, Csoma Alpárt dr. Razvan Melinte szakorvos sikeresen megműtötte, miután a tavasz idény első fordulójában Jászvásáron keresztszalag szakadást és porcleválást szenvedett. A minap a több mint 100 válogatottsággal rendelkező, kiváló sportolót a műtéti beavatkozás utáni lábadozásáról kérdeztük.

– Több mint három hónapja műtöttek, hogy érzed magad, milyen stádiumban van a felépülésed?
– A rekuperációm 13. hetében vagyok, az elmúlt hét fordulópont volt, hiszen mintegy három hónappal a harmadik hasonló, súlyos sérülésem után kezdtem el szaladni. Nem volt könnyű, de jó úton haladok, hiszen az izmaim is kezdenek megerősödni. Remélem, hogy visszaállok a csapatba, majd az együttes tagjaival részt vehetek az első közös edzéseken.

Csoma Alpár-1

– Ez azt jelenti, hogy lassan már labdába is rúghatsz?
– Igen, remélem, de addig még nyolc hét van hátra, lassan, de biztosan halad a felépülésem.

– Jelenleg milyen gyakorlatokat végzel?
– Heti öt alkalommal járok tornaedzésekre, ami tényleg használ. Egyelőre labda nélküli gyakorlatokkal erősítem a sérült izmot, viszont szaladni a műtét után csak három hónap múlva volt szabad, a minap azt is elkezdtem. Minden jel arra mutat, hogy sikeres a felépülésem, jó úton haladok, viszont azt is tudni kell, hogy ez a harmadik hasonló sérülésem. Én kitartó vagyok és remélem, hogy sikeresen felépülök, és hat hónap múlva visszaállhatok játszani.

– Egy ilyen komoly sérülésnél, gondolom, hogy nagyon fontos a pszichikai állapot megerősítése, megőrzése.
– Az igazság az, hogy minden sportolót megvisel egy hasonló sérülés, főleg a rekuperációs időszakban, amikor 5-6 hónapig csak az orvos előírása szerint végezhet gyakorlatokat. Nekem is a teremlabdarúgás a hobbim, amivel eddig az életem nagyrészében foglalkoztam, ez egy ideig újra kimaradt. Nem volt könnyű nézni a társakat a televízió képernyője előtt, sem a helyszínen, amikor jött, hogy berohanjak a pályára…

– Nagy segítség volt számodra a családod, a vezetőség, csapattársaid, barátaid, akik mindig melletted voltak…
– Valóban, azok a legfontosabb percek egy sérüléssel küszködő sportoló számára. Ezért is meg szeretném köszönni nekik a segítséget, a bíztatást és azt, hogy mindenben támogatnak.

Bajnoki cím 2012, Csoma Alpár jobbról a második

– A City’ us jó szezont zárt, hiszen bajnoki címet szerzett. Hogy láttad az együttes idénybeli teljesítményét a pályáról, majd azon kívül?
– Szerintem az egyik legnehezebb bajnoki évadunk volt, az alapszakasz során még nem voltunk igazán formában, aztán kezdtük nyerni a mérkőzéseket, az önbizalmunk is javult, lassan pedig reménykedtünk a bajnoki címben, amit ha nehezen is, de sikerült megnyernünk.  Megjegyzem, hogy a dévai és a temesvári együttes is sokat erősödött a bajnokság során, de mi bíztunk magunkban!

– A csapat fiatalabb tagjai az idősebb és tapasztaltabb generáció képviselőivel sikeresen ötvöződött, így a tapasztaltság volt a döntő a 2015-2016-os bajnoki évad során. Neked erről mi a véleményed?
– Igen, ez így van, de a vezetőség érdeme is a bajnoki cím megszerzése, ugyanakkor a külföldi játékosok és a visszatérő Szőcs László érdeme is. Emellett nem kell elfeledni, hogy pénzügyi problémák is voltak az alakulatnál a bajnoki évad során, de ezt részben feledve, főleg a játékra koncentrálva, sikerült győznünk.

– A City’us ősszel hatodszor játszik európai kupaporondon, az UEFA Futsal Cupban. A rangos versenysorozatban lapunk megjelenésének napján, csütörtökön ismeri meg ellenfeleit, hiszen akkor tartják a csoportsorsolást.  Azon tizenhat klub között található a marosvásárhelyi csapat, amely automatikusan bejutott a kupasorozat második körének (Main Round) főcsoportjába, ez azt jelenti, hogy nem kell selejtezőt játszania. Hogy látod a City’us esélyeit?
– Az igazság az, hogy az ellenfelek mindig erősek voltak számunkra, hiszen azon csapatok, akik az UEFA Futsal Cup-ban szerepelnek, mind kiválóak. Bárkivel is kerülünk össze, fontos, hogy előbb lássuk, mi a vezetőség célkitűzése, anyagilag mennyire erős együttest szeretne kialakítani, hiszen jól fel kell készülni egy hasonló nemzetközi rendezvényre, mivel ott csak kiváló alakulatok vesznek részt. Ha jó csapatunk lesz, előre jutunk.

– Te is meg az udvarhelyi csapatnál játszó bátyád, Ferenc is egykoron nagypályás futballisták voltatok Szovátán, ezért is mindenkor rajongtatok a nagypályás labdarúgásért. Melyik együttesnek szurkolsz, azaz szurkoltál az Európa-bajnokság során?
– A horvátoknak meg a belgáknak drukkoltam, sajnos mindkettő kiesett már, de mivel kiskorom óta Juventus-rajongó vagyok, az olaszoknak is szorítottam, de sajnos ők sem jutottak a legjobb négy közé. Nem tudom, hogy mit mondjak, de ez a meglepetések Eb-je. Hiába, nem elég egyénileg jó játékos lenni, fontos, hogy csapat összeszokott legyen és jól szerepeljen.
– Köszönöm a beszélgetést és mielőbbi felépülést kívánok neked!

Share Button
Ennyien olvasták: 690

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.