Központ
2020. szeptember 18. péntek, Diána

Csoma újra válogatott lett

Czimbalmos Ferenc-Attila szeptember 27, 2018 Sport

A marosvásárhelyi City us teremlabdarúgó-csapatának egykori kiválóságát, a szovátai 33 éves Csoma Alpárt – aki a minap 2019. május 30-ig kötött szerződést a Székelyudvarhelyi FK-val –, újra behívták a román teremlabdarúgó-válogatott bővített keretébe.

A több mint 200 válogatott találkozón pályára lépett Csoma Alpár a következőket mondta el a Központnak az albánok elleni találkozók előtt:
– A csíkszeredai Imperial Wet két válogatott, de időközben megsérült játékosa, Szőcs László és Cristian Matei helyébe hívtak be engem és egy temesvári játékost. Albánia ellen soha nem játszottunk, nem igazán ismerjük őket, de én bízom a kettős győzelemben. Ha használni fog engem Robert Lupu szövetségi kapitány, ezúttal is szeretnék bizonyítani, hiszen a jövő hónap második felében Székelyudvarhelyen meg Csíkszeredában játszunk szintén felkészítő találkozót a jobb képességű Spanyolország ellen. Amúgy jól érzem magam Székelyudvarhelyen, jól megy a játék, gólokat is szerzek, és élvezem az edzőnk bizalmát. Erősségem, hogy még a komolyabb sérülések után is pozitívan néztem a jövő elé – mondta el Csoma.

Csoma Alpár (jobbról) a válogatott színében

A hazai pontvadászatról a válogatott támadó a következőképpen vélekedett:
– Négy jó csapat van a hazai bajnokságban, amelyek beleszólhatnak a bajnoki cím megszerzéséért folyó harcba: a galaci United, a csíkszeredai Imperial Wet, a devai Autobergamo és a temesvári Informatica. Mindamellett, hogy a Székelyudvarhelyi FK gyengébb játékerőt képvisel, de fiatal, tehetséges gyerekek alkotják a keretet, akik hétről-hétre bizonyítanak. Örvendetes, hogy mind hazai, székely gyerekek a tagjai az FK-nak, akik idővel magasabb szinten is játszhatnak. Szerintem ez a Székelyudvarhelyi FK erőssége – mondta el Csoma Alpár.
Az első mérkőzésen, kedden délután Románia együttese 3–1 arányban győzte le Albániát, a második találkozóra szerda délelőtt, lapzártánkkor került sor.

Share Button
Ennyien olvasták: 997

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.