Központ
2020. szeptember 26. szombat, Jusztina

E.on Kinder Kupa 9.

Czimbalmos Ferenc-Attila szeptember 3, 2015 Sport

Eon Kinder 2015.

Szeptember 1. és 10. között Románia egyik legjelentősebb, gyerekeknek kiírt labdarúgó tornájára kerül sor Marosvásárhelyen,  amelyet kilencedik alkalommal szervez meg a Marosszentgyörgyi Kinder Sportegyesület, az E.On Gaz Románia, a Sportlife és Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala támogatásával.

A nagyszabású sporteseményen mintegy 400 mérkőzést rendeznek, amelyeken huszonkét megye ötvenhat klubjának gyerek labdarúgói lépnek pályára.

A hétfőn délelőtt a Grand Hotel konferenciatermében tartott sajtótájékoztatón Raluca Şandru, az E.on Gaz Románia részéről hangoztatta, büszkék, hogy újra támogatói lehetnek ennek a tornának, amely Románia egyik kiemelten fontos rendezvényévé lépett elő.  Ugyanakkor Claudiu Maior alpolgármester reményét fejezte ki, hogy a jelen lévő fiatalok legalább tíz százaléka 10-15 év múlva sikeres labdarúgóvá válik.

A Marosszentgyörgyi Kinder elnöke, Coriolan Pop Lupu is a torna magas színvonaláról beszélt, míg a Sportlife részéről Amza Mărgărit úgy nyilatkozott, hogy a gyerekeknek szervezett tornák közül ez a megmérettetés az egyik legfontosabb országos szinten.

A tornát két részre osztották a szervezők: keddtől péntekig a 2002-ben, 2004-ben, 2006-ban és 2008-ban született gyerekek, szeptember 6. és 10. között a 2001-ben, 2003-ban, 2005-ben és 2007-ben születettek játszanak. Huszonegy megyéből ( Ilfov, Prahova,  Szeben, Konstanca, Galac, Bihar, Beszterce-Naszód,  Maros, Kolozs, Vâlcea, Máramaros, Hargita, Brassó, Iaşi, Vaslui, Vrancea, Bákó, Suceava Gorj, Kovászna és Călăraşi), valamint Bukarestből összesen 113 csapat fog egymás ellen játszani a kupasorozaton, amelynek végén a nyolc korosztályban a győztesnek járó kupákat, ugyanakkor számos díjat és oklevelet osztanak ki.

Maros megyéből több csapat is képviselteti magát: ASA, Marosszentgyörgyi Kinder, Speranţa, Nyárádtői Viitorul, Szász Albert Sportiskola, Radnóti SK és a Szászrégeni Best Kids.

A találkozókat az ASA Sziget utcai műfüves pályáján, a víkendtelepi labdarúgópályákon, a Marosszentgyörgyi Apollo és Kinder pályákon, valamint a nyárádtői labdarúgópályán rendezik meg.

Share Button
Ennyien olvasták: 729

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.