Központ
2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Edzőként is bizonyít Csizmadia Csaba

Czimbalmos Ferenc-Attila december 2, 2019 Sport

Csizmadia Csaba az “A” edzői oklevéllel / Fotó: Budafoki MTE

A Marosvásárhelyi ASA egykori játékosa, a 2017 októbere óta Budafokon edzősködő marosszentgyörgyi illetőségű Csizmadia Csaba – aki egykoron a Ferencváros, a Lombard Pápa és az osztrák Mattersburg csapatának kőkemény hátvédje volt –, edzőként is sikereket ér el, miután játékosként is a legjobbak közé tartozott. A Budafoki MTE, a Merkantil Bank Ligában (magyar másodosztályú labdarúgó-bajnokság) a tavaly még az élvonalban szereplő, jelenleg éllovas MTK Budapest mögött foglal helyet a táblázaton.

Csizi együttese az utolsó játéknap, azaz a 16. fordulóban a Gyirmót FC Győr otthonában 1–1-es döntetlenre játszott, korábban pedig 8 nap leforgása alatt 3 mérkőzésen 3 győzelmet szerzett, így maximális pontszámot gyűjtött úgy a bajnokságban, mint a kupasorozatban is, olyan együttesek legyőzve, mint a volt élvonalbeli Tiszakécske, Vác, Győri ETO, a Nyíregyháza Spartacus, meg a Haladás. A Magyar-kupában a legjobb 32 együttese közé kerültek úgy, hogy az utolsó játéknap az SC Sopront is felülmúlták, így a nyolcadik fordulóban, december 4-én Király Gábor volt együttese, a Haladás ellen bizonyíthat Csizmadia újra.

,,Ezek a győzelmek nagyon értékesek és még jobban összekovácsolják a társaságot…Hiszünk egymásban, hiszünk a munkában, és csak az lebeg a szemünk előtt, hogy minél több pontot gyűjtsünk”– említette meg a minap a 34 éves Csizmadia, aki nemrég megszerezte az UEFA ,,A” edzői oklevelet.

,,Rengeteg tanulnivalóm van még az edzői szakmában, de elsődleges cél számomra, hogy a Budafoki MTE erős és sikeres csapat legyen…Lépésről lépésre haladok és gondolkodom, mind a BMTE, mind a saját edzői karrierem szempontjából”– összegezett nemrég a vásárhelyi volt futballista, akinek többek közt egyik edzői példaképe a marosvásárhelyi Bölöni László, aki a belga élvonalbeli Antwerpen vezetőedzője.

Share Button
Ennyien olvasták: 678

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.