Központ
2020. október 26. hétfő, Dömötör

Egy győzelem, egy vereség az Eurochallenge-kupában, közben győzelem a hazai bajnokságban

Központ november 14, 2013 Sport

bcmEgy győzelem, egy vereség az Eurochallenge-kupában, közben győzelem a hazai bajnokságban

Győzelemmel tértek haza a Maros KK játékosai a fehérorosz fővárosból, Minszkből, ahol az az Eurochallenge-kupában nyertek a helyi Cmoki ellen. Sajnos a mérkőzést sem a televízióban, sem interneten nem lehetett élőben követni, így csak a szöveges közvetítésekre szorítkoztunk. A mérkőzés döntő pillanataiban a marosvásárhelyiek mutatkoztak jobbnak, akik közül kiemelkedett a montenegrói légiós, Martinic, aki 31 pontot szerzett, amiből 5/5 tripla.

Jelzésértékű, hogy az európai szövetség az Eurochallenge-kupában az elmúlt héten lejátszott tizenöt mérkőzés közül a Cmoki–Maros KK találkozót nevezte meg a hét mérkőzésének.

Szombaton este Srecko Sekulovic csapatának, csak alig sikerült győznie hazai pályán a bukaresti Steaua elleni bajnoki találkozón, miután a negyedik negyed elején még 18 pontos előnyük volt.

A fővárosiak a triplákkal próbálták megnyerni a mérkőzést, viszont a marosvásárhelyiek elsősorban a palánk alatt uralták a teret, ahol Mladenovic tűnt ki 32 ponttal, azonban mégis a vendégek szedtek le több lepattanót.

„Tudtam, hogy egy olyan mérkőzés után, mint amilyen a minszki volt, mindig nagyon nehéz a belföldi bajnokságban, ezen felül a Steaua kiváló csapat, amely igazán jó napot fogott ki. Ezért fontos, hogy nyertünk, még ha nem is játszottunk végig jól. Nagyon sokat segített ma a közönség, amit köszönünk” – mondta a marosvásárhelyi vezetőedző, Srecko Sekulovic.

A Steaua együttesében pályára lépett a klub menedzser-játékosa, Virgil Stănescu is, aki korábban a Maros KK színeiben is szerepelt.

Róla, a találkozó legjobbja, a 29 éves Aleksandar Mladenovic a következőket mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón:

„Talán nem volt a legjobb a teljesítményünk, de nagyon erős ellenfelet győztünk le. Stănescu tapasztalt beállós, s mindig nehéz egy tapasztalt játékos ellen, de nagyon jól előkészítettük a meccset, s Stănescu sokkal kevesebb pontot dobott, mint általában”.

Kedden este az Eurochallenge kupa második fordulójában, hazai pályán 85-72 (23-15, 19-27, 19-21, 24-9) arányban alul maradt a Szolnoki Olaj ellen.

Srecko Sekulovic játékosai gyenge napot fogtak ki, hiányzott Goran Martinic is, aki a Cmoki ellen a legjobb volt és a legtöbb pontot szerezte.

Share Button
Ennyien olvasták: 333

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.