Központ
2020. szeptember 28. hétfő, Vencel

Egyelőre megmenekült az ASA a csődtől

Czimbalmos Ferenc-Attila december 15, 2016 Sport

asa-2016-site

Egy ideig megmenekült az ASA 1. ligás labdarúgóklubja a csődtől – közölte a minap a Digi Sport –, ugyanis az együttesnek sikerült egyezségre jutnia valamennyi partnerével, akik az elmaradt anyagiak folyósítását szorgalmazták. Így nem maradt olyan követelés, amelynek alapján most indokolt lett volna kimondani a sportklub felszámolását, ami a bajnokságból való kizárást vonta volna maga után.

Egyelőre az élvonalbeli csapat folytathatja szereplését a bajnokságban, habár a fent említett központi sportadó információja szerint a döntés egyelőre nem hivatalos. Véglegesen december 23-án jelenti be a hazai labdarúgó-szövetség a döntést, hogy addig ne vegyék el a szóban forgó alakulatok labdarúgóinak a játékkedvét, és ne befolyásolják vele a szereplésüket.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy december 9-én kimondják a sportszervezet csődjét, aminek következtében a Hivatásos Labdarúgóliga kénytelen lesz kizárni az együttest az 1. ligából.

A bajnokságot hat büntetőponttal kezdő ASA azonban nem ússza meg az újabb pontlevonást, így a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) licencadóbizottsága a bajnokság félbeszakításával tőle további három pontot elvesz, mert november 30-ig nem tudta rendezni adósságait. Nem csak a marosvásárhelyi klub van ebben a helyzetben, hiszen a zsilvásárhelyi Pandurii  és a medgyesi Gaz Metan is hasonló büntetést kap, míg a jászvásári CSM Politehnica és a temesvári Poli ACS az utolsó pillanatban kerülte el a büntetést. Az ASA az utolsó fordulóban a fővárosi Dinamo otthonában maradt alul 1-0 arányban, viszont a következő bajnoki fordulóban december 18-án, vasárnap hazai pályán játszik utoljára az idén, ellenfele a zsilvásárhelyi Pandurii lesz. A találkozóra 18 órakor kerül sor.

Share Button
Ennyien olvasták: 597

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.