Központ
2020. október 20. kedd, Vendel

„Elképzelhető, hogy idővel C-osztályos együttesünk lesz”

Központ április 20, 2012 Sport

„Elképzelhető,
hogy idővel C-osztályos együttesünk lesz”

Novak

– mondta Novák Vilmos, a Maros megyei 4. ligás labdarúgó bajnokságban szereplő, jelenleg 2. helyen álló Nyárádszereda vezetőedzője, miután együttese szombaton, a 17. forduló keretében idegenben győzött 5-3 arányban, a marosvásárhelyi Junior ellen.

Novák Vilmos éveken keresztül biztos tagja volt az egykori, C-osztályban szereplő Nyárádszereda együttesének, amelynek jelenleg a vezetőedzője.

Komoly, határozott, futballista volt, ezt az elszántságot próbálja átadni (tegyük hozzá: sikeresen) játékosainak, ami az eredmények alapján sikerül neki. A csapatot az őszi idény folyamán vette át, azóta mindössze két döntetlent ért el, a többi mérkőzést sikerült megnyernie.

Az együttes jelenlegi helyzetéről, a keret tagjairól a következőket mondta el a szilaj tekintetű szakember:

– Sikerült összehozni egy jó megyei csapatot Nyárádszeredában, amely jelenleg a tabella második helyén van, mindössze egy ponttal lemaradva 34 pontos Szováta mögött. A 17 mérkőzésen 10 győzelem, három döntetlen és négy vereség a csapat mérlege, 39 gólt szereztünk. Mindössze 21 gólt kaptunk, azaz a legkevesebbet, akár Szováta. Együttesünk átlagéletkora 26-27 év, így néhány tapasztalt, C-, B-, sőt meg A-osztályt is megjárt játékos köré építettük a csapatot. Itt a veterán, volt ASA-s Zsigmond Dénesre, az A-osztályos Ceahlăul egykori játékosára, Borz Paulra, valamint Virág Lászlóra, Strete Aurelra, Deteşan Emilre, Isvánfy Botondra gondolok, de mellettük fiatal, tehetséges, hasznos labdarúgóink vannak még a keretben.

– Képes megnyerni Nyárádszereda a 4. ligás labdarúgó bajnokságot?

– Tekintettel arra, hogy szerintem a legtapasztaltabb középpályás sorunk van csoportunkban, és a tavaszi idényben csak pozitív eredményeket értünk el, ugyanakkor sikerült összekovácsolnunk egy szilárd keretet, így meg tudjuk és meg is szeretnénk nyerni a bajnokságot.

– Elképzelhető, hogy idővel újra C-osztályos együttese legyen a nyárádmenti városnak?

– Az utóbbi 3-4 évben kétszer nyertünk bajnokságot, egyszer meg a C-osztályban is szerepeltünk, de az anyagiak hiánya miatt vissza kellett lépnünk. Ha majd sikerül idővel a kellő anyagiakat megteremteni, akár több befektető is akad, akik áldozni szeretnének a nyárádszeredai futballra, s persze a gazdasági élet is fellendül a városban, akkor elképzelhető, hogy jövőben újra felkerülhet együttesünk a C-osztályba.

Ugyanakkor el kell mondanom, hogy az együttes legfontosabb gerince jelen pillanatban is a város jelenlegi futballszerető alpolgármestere, Tóth Sándor, aki az együttes leigazolt játékosa is egyben. Mind ő, mind a csapat meg a város vezetői mindent elkövetünk, hogy ezután is jó futballcsapata legyen Nyárádszeredának. A pálya minősége kitűnő, kevés Maros megyei együttesnek van hasonló, emellett a városnak műgyepes pályája, sportcsarnoka van, tehát a lehetőségek adottak és fellendülőben látom a város labdarúgó életét. A csapat egykori és jelenlegi lelkes szurkolói megérdemelnék a sikert.


Share Button
Ennyien olvasták: 490

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.