Központ
2020. szeptember 28. hétfő, Vencel

Elmegy Rióba aranyat nyerni, aztán megöleti magát

Központ szeptember 6, 2016 Sport

Fájdalmasan megdöbbentően nyilatkozott a 37 éves, kerekesszékes olimpiai bajnok, a belga Marieke Vervoort. A gyógyíthatatlan, degeneratív gerincbetegségben szenvedő sportoló az olimpiai után az eutanáziát akarja választani.

para

A francia Le Parisien című lapnak adott interjújában, amelyet aztán az angol Mirror is átvett, elmondta: szörnyű fájdalmai vannak, és már képtelen elviselni őket. Tíz percekre tud csak éjszaka elaludni, már csak egyetlen olyan dolog élteti.

“Mindenki lát nevetni, amikor az éremmel pózolok, de senki sem látja a sötét oldalt. Nagyon szenvedek. Nekem is volt bakancslistám, de ma már csak az olimpiai arany éltet. Minden reggel teljesen kimerülten ébredek, és hagyom, hogy a nővér beadja a morfiuminjekciót. Szó szerint kikopott belőlem a félelem és a frusztráció.”

Vervoortra 2000-ben sújtott le a ritka betegség. Lebénult, állapota az elmúlt években sokat romlott. 2012-ben, Londonban 100 méteres sprintben lett első a T52-es kategóriában (a betegség fokát kategorizáló beosztás a parasportban) és 200 méteren második.

Az eutanáziát 2002-ben legalizálták Belgiumban, három orvos aláírásos beleegyezése szükséges hozzá.

Forrás: index.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 713

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.