Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Fehér Orsolya asztaliteniszező kijutott az EB-re!

Központ június 20, 2012 Sport

feher_orsolyaFehér Orsolya asztaliteniszező kijutott az EB-re!

A helyi Sportlíceum diákja, miután nemrég megszerezte a magyar állampolgárságot is, majd az anyaország válogatottjában is bemutatkozott, több rangos magyar és nemzetközi megmérettetésen elért jó eredményeinek köszönhetően kijutott az Ausztriában, július 13-19-e között sorra kerülő Kadet és Ifjúsági Korosztályú Asztalitenisz Európa-bajnokságra.

Mint Fehér Csaba, Orsi édesapja a Központnak elmondta, lányának négy rangos magyarországi versenyen sikerült elérnie azt a minősítést, ami alapján teljesítette a kadet korosztályú EB-re szükséges pontmennyiséget.

Mindamellett, hogy lépéshátrányban volt (nulla pontról indulva) ellenfeleivel szemben, mindössze fél év alatt kellett megszereznie a részvételhez való jogot.

A tavaly decemberi, 14-15 évesek számára kiírt kadet korosztályú magyarországi versenyen Fehér Orsolya 5-ik lett. A tornán, mivel csak 13 éves volt, meghívottként vett részt.

Az újoncok számára kiírt Top 12 versenyen II. lett, majd a 14-15 évesek számára szervezett Top 12-n III. helyen végzett, viszont megnyerte a rangos Budapest bajnokságot, ami Magyar Országos Bajnokság is egyben.

A kecskeméti országos versenyen szoros küzdelemben maradt alul a döntőben, így a megszerzett II. helye feljogosította az EB-részvételre.

Emellett Fehér Orsolya diadalmaskodott a Prágai Open elnevezésű nemzetközi versenyen, míg a Zágrábi Openen az előkelő V. helyet foglalta el, ezzel is bizonyítva, hogy nemzetközi szinten is számolni kell vele.

Fehér Csaba azt is elmondta, hogy Orsolya jelenleg egy 30 napos edzőtáborban vesz részt, ahol napi 2-3 edzést tartanak, ami az EB-re való felkészülést is jelenti egyben.

Végezetül a boldog családapa, akinek Orsi a nagyobbik gyermeke, azt is megjegyezte, hogy köszönettel tartozik mindazoknak, akik itthon lányát a felkészülésben segítették, de a jobb teljesítmény reményében, Orsi ősztől inkább Magyarországon fog tartózkodni meg edzeni.


Share Button
Ennyien olvasták: 578

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.