Központ
2020. október 23. péntek, Gyöngyi

Feléled a marosvásárhelyi férfi vízilabda?

Központ március 24, 2014 Sport

Feléled a marosvásárhelyi férfi vízilabda?

torpi

Fordulópont következhet be a Torpi MS Sport Klub férfi vízilabda csapatánál, ugyanis március 1-jén hivatalosan is kinevezték Vlad Hagiut vezetőedzőnek, aki jelenleg a román férfi ifjúsági és női felnőtt vízilabda válogatottak szövetségi kapitánya.

Hagiu vezetőedzői és szakmai irányítói feladatokat is ellát majd a klubnál, amelynek célja benevezni a román első osztályos bajnokságba a 2014–2015-ös szezontól kezdődően. Jelenleg a Torpi vízilabda csapatának huszonegy helyi ifjúsági kategóriás sportolója van.

Sorin Moldovan, a Torpi MS elnöke egy interjújában elmondta, hogy idővel szeretnék újra az A osztályban látni az együttest, ahová tartozik, hiszen Marosvásárhelyen nagy hagyománya van a vízilabdának. Moldovan elmondta, hogy sikereket szeretnének elérni a vásárhelyi vízilabdázókkal, de ahhoz, hogy a klub férfi csapata az első osztályos bajnokságban szerepeljen, szükség van a város vezetőségének támogatására is.

Ugyanakkor elismerését fejezte ki a Román Vízilabda Szövetség felé, amely jóváhagyta a klub és az edző közötti együttműködési megállapodást, illetve megköszönte Vlad Hagiunak, hogy elfogadta a csapat irányítását.

Vlad Hagiu egy nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy modern, teljesítményalapú edzésrendszert szeretne kialakítani és alkalmazni, és elégedett a klub által biztosított körülményekkel. Érdekességként említhető meg, hogy a Román Vízilabda Szövetséghez tartozó 800 vízilabdázóból százan a marosvásárhelyi klub öt csapatánál tevékenykednek.

A jelenleg 51 éves Hagiu, a  román válogatott kapitányaként 2006-ban negyedik helyezést ért el az Európa-bajnokságon, egy évvel korábban pedig a csapat hatodik lett a világbajnokságon.


Share Button
Ennyien olvasták: 358

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.