Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Florea Ispir büszke az AS Armata egykori szurkolóira

Czimbalmos Ferenc-Attila november 30, 2017 Sport


A minap a marosvásárhelyi Szász Albert Sportlíceum termében sorra került 5. Harmónia Kupán fővédnökeként és nézőjeként (Gierleng Györggyel közösen) is részt vett az egykori AS Armata csapatkapitánya, az Ilfov megyei születésű Florea Ispir, aki 1970–1988 között 485 élvonalbeli találkozón lépett pályára a valamikori helyi katonacsapatban és két találatot szerzett. Ispir készségesen válaszolt a Központ néhány kérdésére, éppen a 68. születésnapja előtt:

…egykoron az ASA színeiben

– Isten éltesse, Ispir úr, hiszen november 25-én lesz 68 éves! Hogy szolgál az egészsége?
– Köszönöm, most jól vagyok, de nemrég két lábműtéten estem át.

…régi csaták színhelyen

– Érdeklődéssel követte a kispályás torna néhány mérkőzését. Ezek szerint a labdarúgás iránti szeretete töretlen?
– Valóban. A labdarúgás mindig is előkelő helyet foglalt el a szívemben, első és egyetlen szerelem, amely kitart az életem végéig. Nagy örömmel vállaltam el Szucher Ervin meghívását erre a tornára, és remélem, hogy még sok alkalommal fogok részt venni hasonló eseményeken.

…a Ligetben, a szebb napokat is megélt stadionban

– Ön hosszú évekig kitartóan szolgált az egykori ASA színeiben, először játékosként, majd edzőként is. A hajdani klubjáról már csak múlt időben beszélhetünk, sajnos, viszont jelenleg még „lélegzik” az anyagi gondokkal küszködő ASA. Mi a véleménye a jelenlegi csapatról?
– Nagyon sajnálom mindazt, ami az idén történt az alakulattal, nagyon remélem, hogy rendeződnek az anyagi problémák a csapat háza táján. Sajnálatos lenne, ha annyi év után újra eltűnne a marosvásárhelyi klub a hazai labdarúgás térképéről. Marosvásárhely futballhagyománya, ugyanakkor az egykori-jelenlegi szurkolók mindazt nem érdemelnék meg. Én mégis bízom a csodában…

ASA 1982-1983. Ispir a felső sorban jobbról a harmadik

– Ön egy más, mindenki által tisztelt és szeretett generációt képviselt, amely szinte mindig teltházas mérkőzéseken lépett fel. Sajnos, ahogy telnek az évek, abból a generációból mind kevesebben vannak…
– Na, látja, az egy sajnálatos dolog! Nyugodjanak békében az egykori csapattársaim… Évről évre mind kevesebben vagyunk, ezért is értékeljük az egymással való találkozásokat, amelyeket mindig türelmetlenül várunk. Olyankor örömmel öleljük át egymást, felelevenítjük az egykori, nagy mérkőzések hangulatát, a közös emlékeket, mindazt, ami életünk végéig megmarad bennünk. S azok a legszebbek…

– Ön Ilfov megyéből került Marosvásárhelyre még 1970-ben, 18 évesen, de itt ragadt városunkban, ahol megszerették. Mit üzen Ispir az ASA egykori-jelenlegi szurkolóinak, mindazoknak, akik önt ismerik?
– Adjon a Fennvaló egészséget nekik, büszke vagyok arra, hogy tagja lehettem annak az ASA-nak, amely történelmet írt a hazai labdarúgásban. Büszke vagyok rájuk, mindazokra, akik az együttes szurkolói lehettek, amit mi, játékosok éreztünk mindig. Szeretem őket!

Share Button
Ennyien olvasták: 1009

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.