Központ
2020. szeptember 23. szerda, Tekla, Líviusz

Hajrá székelyek, hajrá magyarok! Jól szerepeltek a vásárhelyiek a Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornán

Czimbalmos Ferenc-Attila december 15, 2016 Sport

a-vasarhelyi-fradisok-meccs-kozben

A Kárpát-haza Labdarúgó Torna keretein belül a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Székelyföldért Társaság közös szervezésében az idén (2016. december 3-4-én) Székelyudvarhelyen került sor a VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornára. A sportesemény fővédnöke dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, míg védnökei Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke, illetve Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke voltak.

a-pressing-jatekosai-jo-baratsagot-apolnak-a-diosdi-szekelyek-cspataval

A Pressing játékosai jó barátságot ápolnak a Diósdi Székelyek csapatával

A rendezvény célja a nemzeti összetartozás erősítése és Székelyföld autonómia törekvéseinek támogatása.
A tornán rekordszámú, összesen 48 csapat küzdött meg két csoportban a trófeákért – az 1976-ban és azelőtt született öregfiúk és 18 év felettiek, vagyis 1998-ban és azelőtt születettek – , a Székelyföldért Kupáért és az Autonómia Kupáért.

a-merkozes-elotti-bemelegitesen-a-pressing
A 40 év alattiaknak kiírt Autonómia Kupában 32, míg a 40 év felettieknek rendezett Székelyföldért Kupában 16 csapat indult a végső győzelemért. Mindenhonnan érkeztek együttesek, Kárpátalja, Délvidék, Felvidék, Magyarország és Erdély is képviselve volt. A nagyszámú résztvevő miatt a mérkőzéseket a Rákóczi Sportcentrumban és a Bányai János Műszaki Szakkollégium tornatermében rendezték. A csapatok amatőr játékosokból álltak, az érkező országok – nagypályás futball és futsal – első három osztályában leigazolt sportolók nem vehettek részt.
A budapesti székhelyű Székelyföldért Társaság először 2009-ben, Diósdon rendezte meg a Kárpát-medencei amatőr csapatoknak kiírt tornát. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet 2013-ban csatlakozott a szervezőkhöz. Székelyudvarhely idén másodszor volt házigazdája a tornának, jövőre az összecsapások újra Diósdon lesznek.

a-pressing-csapata-merkozes-elott

A Pressing csapata mérkőzés előtt

Eredmények, Autonómia Kupa (40 év alattiak)

Nyolcaddöntő: Millennium–Kerepes 3–0, Farkas Trans–Székelykapu BT 3–2, Felvidék–Gyergyószentmiklós 2–1, Beregvidék–Orbaiszék 3–0, F.R.Ady–Csíkmenaság 2–2 – büntetőkkel 4–3, Szeged–Bukovinai Székelyek 0–0 – büntetőkkel 2–3, Protestáns Teológiai Intézet–Szerda Nyóc 0–0 – büntetőkkel 4–3, Manchester–Nyárádszereda 0–1. Negyeddöntők: Felvidék–Beregvidék 1–4, F.R.Ady–Bukovinai Székelyek 1–2, Millennium–PTI 1–0, Farkas Trans–Nyárádszereda 4–2. Elődöntő: Beregvidék–Millennium 1–0, Bukovinai Székelyek–Farkas Trans 0–1. Bronzmérkőzés: Millennium–Bukovinai Székelyek 2–2 – büntetőkkel 3–1. Döntő: Beregvidék–Farkas Trans 1–3.

a-pressing-egyuttese

A Pressing együttese

Székelyföldért Kupa (40 év felettiek)

Negyeddöntők: Erdővidék–Fradi Veteránok 0–2, Csíkszentmárton–Pressing 4–1, Székelykeresztúr–Diósdi Székelyek 4–1, Hargita–Orbaiszék 0–3. Elődöntők: Fradi Veteránok–Csíkszentmárton 3–0, Székelykeresztúr–Orbaiszék 5–1. Bronzmérkőzés: Orbaiszék–Csíkszentmárton 3–0. Döntő: Fradi Veteránok–Székelykeresztúr 0–1.

Döntős volt a „marosvásárhelyi Fradi”

Az Autonómia Kupán a Nyárádszereda hetedik lett, akárcsak a Pressing a Székelyföldért Kupán, míg a többszörös kispályás bajnok marosvásárhelyi Bastia együttese – amely a rendezvényen Fradi Veteránok néven szerepelt, ugyanis a legnépszerűbb magyar öregfiúk labdarúgó-együttes objektív és szubjektív okok miatt nem lehetett jelen a tornán –, a döntőt játszotta, amelyet ádáz csatában, kétes bírói döntések végett vesztett el, a tornagyőztes Székelykeresztúr ellenében.

a-marosvasarhelyi-fradi-azaz-bastia

A „marovásárhelyi Fradi”, azaz Bastia

A Fradi Veteránok néven játszó marosvásárhelyiek felállítása a következő volt: Gábor Ákos (elnyerte a Székelyföldért Kupa legjobb kapusa címet) – kapus; Tolvaj József csk., Böjte Attila, György István, Lokodi László, Veres József, Eugen Cizmaș, Nagy Péter (a csapat gólkirálya), Ignácz Sándor (ex Transportul Marosvásárhely), Hatman András és Sipos Attila – mezőnyjátékosok.
A Pressing keretében a következő játékosok léptek pályára: Szucher Ervin csk., kapus; Bögözi Attila, Szöllősi László (ő volt a torna legidősebb játékosa), Enyedi Csaba, Kádár Zoltán, Czimbalmos Ferenc, Czimbalmos Csaba, Csutor András, Csutor Tomi András, Vlad Amariei és Berekméri Edmond.


cnc_600x90px


Share Button
Ennyien olvasták: 819

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.