Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Haladnak a munkálatok a ,,Futball-Tenisz Akadémiánál”

Központ május 4, 2012 Sport

Haladnak a munkálatok a ,,Futball-Tenisz Akadémiánál”

tenisz

“Az egykori ASA sportbázisát ellepte a gaz, az öltözők falai omladoznak a sok beázástól, a vécé- és mosdókagylókat már jó ideje ellopták, hajléktalanok szálláshelye lett az egykori hotel is…” Eddig az idézet, amit egy helyi lapban évekkel korábban olvashattunk. Mindez végre feledésbe merült, hiszen a hajdani ASA sportbázisát képező, jelenleg a város tulajdonában lévő 2,2 hektárnyi területet újjá varázsolják és a jövőben Futball-Tenisz Akadémiaként működtetik tovább.

 

Mint köztudott, az 1970-ben épített egykori bázison lelátóval ellátott labdarúgópálya, öt teniszpálya és az edzőtábor részét képező hotel állt.

A hotel már szinte elkészült, a külső munkálatokat nagyjából elvégezték, a víz, gáz bevezetése, a belső kellékek (vécé- és mosdókagylók, fürdőszobai felszerelések, stb.) beszerelése maradt csak hátra. A hotelt övező bázis járdái kockakővel vannak kirakva, a hat műfüves teniszpálya lelátóval lesz ellátva, amelyek közül öt salakos, egy pedig műfüves, mindenik villanyfénnyel lesz ellátva és európai szabványok szerint készítik, tehát világversenyek rendezésére is alkalmasak lesznek.

Az egykori edzőpálya helyett két, kiváló minőségű gyepszőnyeg borította labdarúgópályát alakítottak ki, amely a hotellel együtt, a helyi A-osztályos együttes sportbázisaként működik majd.

A beruházások összértéke mintegy 2 millió lej (1,6 millió TVA-nélkül), amit az önkormányzat vállalt fel.

Ott jártunkkor (április 30-án) a munkálatok javában folytak, a munkavállaló cég egyik alkalmazottja szerint, a munkálatok mintegy 80%-át már elvégezték.

Carcu Ioan, a víkendtelepi sportbázis igazgatója a Központnak elmondta, hogy egy hónapon belül átadható lesz a sportbázis. Jelen pillanatban már az utolsó simításokat végzik a bázis területén, a hotelben pedig a belső szerelések folynak.

Már csak a legfontosabb dolog maradt hátra, hogy városunk A-osztályos labdarúgó együttese elkerülje a kiesést az első osztályból.


Share Button
Ennyien olvasták: 519

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.