Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Hogyan tovább, City’us?

Czimbalmos Ferenc-Attila november 9, 2017 Sport

Az anyagiak hiánya miatt 13 éves fennállásának legnehezebb időszakában van a hatszoros bajnok, nyolcszoros kupagyőztes és négyszer az UEFA Futsal Cup elitkörébe jutott marosvásárhelyi teremlabdarúgó-csapat: a megszűnés szélére sodródott.

Az együttesnek sürgősen támogatásra van szüksége, sőt az adósságai miatt a kizárás sorsára juthat, sőt korábbi adósságai miatt a sportági szövetség fegyelmi bizottságának pénteki döntése értelmében összesen négy büntetőpontot vontak le az alakulattól.

Két pontot azért, mert nem fizették ki Szőcs László kölcsönvételét Székelyudvarhelytől a 2015-2016-os idény második felében, amikor éppen Szőcs góljaival is nyerte a City’us az utolsó bajnoki címet, és két büntetőpontot azért, mert nem egyenlítették ki a bajnokság elején – szintén a tartozások miatt – a szabadon igazolható, időközben a Székelyudvarhelyi FK-hoz került Csala Zsolt több hónapos elmaradt fizetését. Mindez azt jelenti, hogy a pályán eddig szerzett három pont helyett most -1 pontja van az együttesnek. Sőt, ha november 22-éig nem fizetik ki az összesen 15 ezer lejes tartozást, újabb pontlevonás következik, és aztán a kizárás a bajnokságból.

A keddi, Csíkszeredai Imperial Wet elleni hazai találkozó (9-5 arányban a vendéglátók diadalmaskodtak a helyi Serafim Duicu Gimnáziumban sorra került mérkőzésen) előtt a legutóbbi hazai, Sepsi Futsal elleni találkozó (a pályán 4-2 a hazaiak javára) játékvezetői díját éppen Kacsó Endre, az együttes jelenlegi elnöke-vezetőedzője fizette ki, így a keddi bírói díj kifizetése egyelőre elmaradt. Ha nem fizették volna ki, akkor 0-3-ra elvesztették volna a találkozót, sőt ha kétszer történne meg, kizárnák a klubot a bajnokságból.

Az már teljesen más lapra tartozik, hogy játékosok ingyen játszanak, sőt a stáb is fizetés nélkül tevékenykedik, mi több, edzéseket sem tartanak és az idegenbeli mérkőzésekre nehezen sikerül összegyűjteni a minimális számú játékost.
Kacsó Endre a következőket mondta a klub siralmas anyagi helyzetéről a Központnak, az Imperial Wet találkozó után:

– Nem lehet teljesítménysportot űzni edzések nélkül, ez meglátszik minden találkozónk alkalmával, hogy fizikailag összeesünk. Emellett jó ideje anyagi problémákkal küszködünk, mielőbb szükségünk lenne szponzorra. Nagyon nehéz helyzetben van a klub, vagyunk néhányan, akik meg szeretnénk menteni a klubot a teljes csődtől, de pénz nélkül sajnos lehetetlen. Ez a klub évekig Románia legjobb teremlabdarúgó együttese volt, hírnevével öregbítette Marosvásárhelyt a nagyvilágban, jelenleg is a City’us a legsikeresebb hazai futsal csapat. Én nagyon remélem, hogy nem fog feledésbe merülni…

– mondta Kacsó, aki mindent elkövet, hogy megmenekítse a klubot a teljes felszámolástól.

Share Button
Ennyien olvasták: 788

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.