Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Idénykezdet előtt az ASA felnőtt csapatai

Központ február 27, 2014 Sport

Idénykezdet előtt az ASA felnőtt csapatai

Labdarúgó 1. liga, női csapat

Erősödött és egyben fiatalodott a lánycsapat

foci

A Marosvásárhelyi ASA-Szászrégeni Avăntul (3-1) felkészítő férfi labdarúgó mérkőzés szünetében, Székes Károllyal, az ASA lánycsapatának edzőjével beszélgettünk, aki érdekes információkkal szolgált a Központnak. A szakember elmondta, hogy az általa edzett együttes felkészülve várja a tavaszi bajnoki idényt. A csapat első találkozóját március 14-én játssza 15 órai kezdettel Kolozsváron, a bajnok Olimpia otthonában. 

Tíz forduló után az ASA a 4-ik helyet foglalja el a tabellán.

Herczeg Andrea Temesváron folytatja

Az együttestől távozott Púpos Ildikó hátvéd, aki családalapítás céljából hazatért Magyarországra, és Herczeg Andrea csatár, aki a Temesvári CFR csapatánál folytatja karrierjét.

Utóbbiról Székes Károly a következőképpen vélekedett:

– Elengedtem Andreát, hogy a temesvári együttesnél játsszon. Ha nem akar szívvel-lélekkel itthon játszani, akkor miért akadályozzuk meg abban, hogy céljait elérje – vélekedett az egykori hálóőrből lett labdarúgóedző.

Három magyarországi labdarúgóval bővült az együttes

Székes azt is elmondta lapunknak, hogy az ASA és a budapesti MTK női labdarúgó együttesei közötti jó, baráti viszonynak is köszönhetően, három fiatal magyar válogatott játékos jött az ASA-hoz, akik tapasztalatukkal segíthetik a csapatot a bajnokság hátralévő mérkőzésein.

A 24 éves Zágor Bernadett csatár, a 20 éves Csiszár Henriette középpályás és a 20 éves Pinczi Anita középhátvéd Magyarország legtehetségesebb női labdarúgói közé tartoznak. A három magyarországi illetőségű játékossal nemcsak erősödött az ASA, hanem meg is fiatalodott.  

A veszprémi illetőségű Zágor Bernadett 23-szoros magyar válogatott egy évet az Ajka-Padragkút, egy évet a Gizella Veszprémi SE együttesénél játszott, hat évet a Ferencváros csapatánál focizott és 2011-2013 között az MTK játékosa volt, mely csapattal kétszeres magyar bajnoki címet és egyszeres Magyar-kupagyőzelmet szerzett.

A hajdúnánási születésű, 23-szoros magyar válogatott, Csiszár Henrietta, a Hajdúnánási FK együttesénél nevelkedett, majd négy évig volt a Ferencváros játékosa. 2012-ben a Belvárosi NLC színeiben, 13 mérkőzésen 17 gólt szerzett, aztán egy éven keresztül az MTK-t erősítette.

A budapesti Pinczi Anita 2004-2009 között a Grund 1986 FC színeiben focizott, majd 2009-2013 közt az MTK játékosa volt, amely együttessel négyszeres magyar bajnok és kétszeres Magyar-kupagyőztes lett.

A cél: két éven belül a bajnoki cím

Székes Károly azt is megemlítette, hogy ezzel a fiatal kerettel, két éven belül bajnokságot szeretne nyerni, hiszen a fiatal játékosai két év alatt kellő tapasztalatokat, rutint is szerezhetnek a már meglévő játéktudásuk mellé.

Az ASA lányai nemrég kettős felkészítő mérkőzésen, a 2. ligás éllovas besztercei Heniu Prundu Bărgau csapatát fektették két vállra, mindkét találkozón 13-1 arányban diadalmaskodtak.

Székes a következő játékosokat használta: Părăluţă-Sárosi, Göder, Barabási, Costaş, Jáhn, Csiszár, B. Sandu, Gorea, Zágor és Ambrus. A második játékrészben játszott még: A. Boroş, Máthé, David, Bajkó, Fleşariu, C. Sandu, M. Boroş és C. Tămaş.

Labdarúgó 2. liga, férfi csapat

A téli szünidő utolsó két felkészítő mérkőzését játszta az elmúlt hétvégén Marosvásárhelyen az ASA, miután az antalyai edzőtáborban több ellenféllel is megküzdöttek.

A felkészülési mérkőzések mérlege: 4 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség

Először a grúz első ligás bajnokság 6-ik helyén lévő Metalurg Rustavi ellen vesztett 2-0 arányban, majd a szintén grúz, első osztályos, a bajnokság 12-ik helyén tanyázó Merani Martvili-t verték 3-1-re.  

A harmadik felkészítő találkozón, a román Mircea Lucescu által edzett, ukrán bajnok Sahtior Donetsk csapatától 2-0 arányú vereséget szenvedtek, aztán a kazahsztáni első osztályos FK Gefest Karagandy együttesével játsztak 2-2-es döntetlenre.  

Az utolsó antalyai edzőmérkőzésen 5-5 arányú döntetlent értek el a Sahtior Donetsk második csapatával, majd itthon, Marosvásárhelyen 5-1 arányú győzelmet arattak a  magyar első ligás Kaposvári Rákóczi együttese ellen, amely csapatot a balánbányai születésű, a Bukaresti Dinamónál, majd a belga Cercle Brugge-nél is légióskodó Selymes Tibor készítette fel, aki korábban Vásárhelyen is edzősködött már.

Az elmúlt hétvégén, szombaton, a Sziget utcai edzőpályán, ha nehezen is, de 3-2 arányban legyőzték a 3-ik ligás kovásznai FC Zágon csapatát (ezen a mérkőzésen főleg a tartalékokat szerepeltette Sabău), majd vasárnap, a Víkendtelepi Sportakadémia egyik pályáján, inkább kezdőjátékosokra alapozva, 3-1 arányban legyőzték a szintén 3-ik ligás szászrégeni Avăntul csapatát.

N’Doye lehet az ASA húzóembere

Az Avăntul elleni találkozón körvonalazódott a kezdő csapat is, amely a következő lehet:

Botoşer-Hanca, Sepsi (Heil), Vârtic, Szilágyi-Bumba, Onicaş, N’Doye, Voiculeţ-Huiban,Verdeş (Hora).

A marosvásárhelyi kettős felkészítő mérkőzésen kitűnt a Dinamót meg a Vasluit is megjárt N’Doye, akinek kitűnt a precíz kispasszos játéka, bizonyítva, hogy nagy játéktudással és tapasztalattal rendelkezik, így az együttes húzóembere lehet a tavaszi idényben.

Sabau elégedett a játékosok felkészülésével

A Zágont 3-2-re, míg az Avăntult 3-1 arányban győzte le az ASA az elmúlt hétvégén, így befejezte a felkészítő mérkőzések sorozatát. Az utolsó találkozó után, Ovidiu Sabau a következőket mondta a játékosok felkészülésével kapcsolatosan:

– Nem az eredmények, vagy a gólarányok volt a fontosak számomra. Engem a játékosok fizikai felkészültsége érdekelt a legjobban és fontos, hogy nem sérült meg egyetlen játékos sem. Van ugyan még néhány labdarúgó, akinek erőnlétén javítani kell, de bízom abban, hogy játéktudásuk és tapasztalatuk meghatározó lesz a tavaszi idényben is. Fontos, hogy ezen az utolsó héten, a szombati, CS Craiova elleni mérkőzésig ne sérüljön meg senki. Én az együttest jól felkészültnek látom minden szempontból. Ugyanakkor jó csapatnak tartom a CS Craiovát is. Szerintem nekik, a Besztercének és nekünk van esélyünk az 1. ligába való feljutásra.

fotó: www.wikipedia.com


Share Button
Ennyien olvasták: 534

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.