Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

III. Călin Macavei-emléktorna

Központ október 20, 2011 Sport

III. Călin Macavei-emléktorna

Szombat délelőtt a víkendtelepi kisebb méretű műgyepes pályán került sor a harmadik ízben kiírt Călin Macavei-emléktornára, melyet a Marosvásárhelyi Rádió szervezett. A tornán öt csapat vett részt, a Leco, a Hotel Grand, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal, a Iancu FC és a marosvásárhelyi Rádió. A mindenki-mindenkivel alapon játszott tornán, melyen számított a gólarány is, a következő végső sorrend lett: 1. Iancu FC – 10 pont, 2. Leco – 7 pont, 3. polgármesteri hivatal, 4. Hotel Grand, 5. Marosvásárhelyi Rádió.

Călin Macavei (elhunyt 2009. május 5-én) Bukarestben végezte az operatőr-tanfolyamot, ahol kolléga volt többek közt Cristian Ţopescuval és Tudor Vornicuval is. Călin 1985 és 2000 közt a Román Televízió operatőreként dolgozott, majd 1990-től haláláig a Marosvásárhelyi Rádióstúdió alkalmazottja volt. Mint Mircea Macavei, Călin testvére az emléktorna után elmondta, vágya mindig az volt, hogy filmrendező legyen, erre azonban soha nem került sor. Munkabírásának és barátságos természetének köszönhetően a Rádióstúdió egyik legkedveltebb alkalmazottja volt. Kiskorától haláláig rajongott a sportért, innen is született az ötlet, melynek Mircea Macavei volt a kezdeményezője. Halála után az ő nevét viseli az egyik stúdiószoba a Marosvásárhelyi Rádiónál.

Mircea Macavei ezúttal is megköszöni a szponzoroknak – a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalnak, a Vikend sportbázisnak, a Leco, a Hotel Grand, az Enjoy Club, a Ropharma, a Danado és a Valterserv cégeknek – a támogatást.


Share Button
Ennyien olvasták: 636

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.