Központ
2020. október 30. péntek, Alfonz

III. Olasz Lajos-emlékverseny

Központ október 12, 2011 Sport

III. Olasz Lajos-emlékverseny

Foci

Kapott gól nélkül nyerte meg a marosvásárhelyi, Kanyaró György által felkészített Apollo Old Boys öregfiúk együttese, a nagyadorjáni dombok lábánál elterülő Dorman sportbázis kitűnő minőségű pályáján megrendezett, III. Olasz Lajos-emléktornát és a vele járó vándorserleget.

Az október 8-án megrendezett emlékversenyen részt vett a házigazda Apollo Old Boys mellett Erdőszentgyörgy és a Berekméri János által felkészített Gernyeszeg öregfiúk együttese. Az első mérkőzésen a marosvásárhelyiek együttese – melyben játéklehetőséget kapott Hajnal Gyuszi, Fodor János és Botezan Adrian, a hajdani ASA egykori kedvencei –, 2–0 arányban (gólszerzők: Hajnal Gyuszi és Kelemen Sándor) legyőzték a gernyeszegieket, míg a második meccsen ugyancsak 2–0 arányban bizonyultak jobbnak, a fair-play díjat is kiérdemelt erdőszentgyörgyiek ellen (gólszerzők: dr. Butiurca Sándor és Kelemen Sándor). A harmadik mérkőzésen Gernyeszeg 4–1 arányban diadalmaskodott Erdőszentgyörgy ellen, így megérdemelten lettek másodikok.

A torna legjobb játékosának a szervezők Botezan Adriant (Apollo Old Boys) választották, aki 47 éves kora ellenére kifogástalanul irányította a marosvásárhelyiek védelmét.

Az Apollo Old Boys együttese a következő volt: Czimbalmos Ferenc – kapus; Miculi Ioan Nicolae, Lázár Domokos, Petroleon Sándor, Daróczi László, Pop Mircea, Botezan Adrian, Fodor János, Szente Csaba, Mike Eugen, Tolvaj József, Hajnal Gyuszi, Dr. Butiurca Sándor, Aszalos János, Turc Anton, Kelemen Sándor, Popescu Marius, Varga László és Surányi Béla – mezőnyjátékosok.

Érdekességként említendő, hogy a vándorkupát Surányi Béla repülőmodellező, az Apollo Old Boys együttes tagja készítette és adományozta, amit minden évben átadnak a torna győztes együttesnek, és az oldalára felgravírozzák a győztes csapat nevét.

Olasz Lajos hajdanán a Sportiskolánál kezdett el futballozni Szász Károly keze alatt, majd az egykori Metalotehnicanál, majd az Imatexnél folytatta, aztán levezetésként Gernyeszegen is játszott, mely csapattal a megyei bajnokságba került. Haláláig tagja volt az Apollo Old Boys öregfiúk együttesének és Aszalos Jánossal egyik alapító tagja volt Marosvásárhely talán legrégebbi kispályás csapatának, a mai napig a víkendtelepi, vasárnapi bajnokságban létező, jelenlegi bajnok Bastiának.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 776

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.