Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

Jenei Imre Orbán Viktor futballügyi tanácsadója lett

Czimbalmos Ferenc-Attila március 28, 2019 Sport

A minap a Gazeta Sporturilor című központi sportnapilapban jelent meg a hír, miszerint Jenei Imrét, a Nagyváradon élő egykori labdarúgóedzőt Orbán Viktor magyar miniszterelnök felkérte, hogy legyen a sportügyi, pontosabban fociügyi tanácsadója, ő pedig ezt természetesen el is fogadta, sőt egyelőre nem személyesen, hanem telefonon egyeztetnek.

Fotó: Bihon

A cikk szerint a magyar kormány a csíkszeredai és a sepsiszentgyörgyi futballakadémiák mintájára Nagyváradon vagy a bihari megyeszékhely közelében is egy hasonló magyar létesítményt kíván építeni. Jeneinek többek között az lesz a dolga, hogy volt labdarúgók, jelenlegi edzők közreműködését szervezze be az akadémia számára, másrészt a létesítmény helyszínének kiválasztásában is szerepet vállal.

Jenei új szerepköréről a Központnak nyilatkozott

A Központ felhívta Jeneit, aki a következőket mondta el a szerepvállalásával kapcsolatosan:

– Személyesen nem beszéltem Orbán Viktorral, habár ismerem, hiszen Budapesten egykoron találkoztunk. Nagyvárad és Szatmárnémeti között építene a magyar kormány egy futballakadémiát, így hát megkértek engem, hogy segítsem a projekt létrehozásában. Az akadémia hasonló lenne, mint amilyet Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön hoztak létre.

Azt kell majd megbeszéljem magyar félről az illetékes szakemberekkel, hogy mely személyek lesznek kiválasztva, akik az akadémia keretén belül edzőként fognak tevékenykedni, hiszen fontos tényező, hogy a sikeres munka a jó edzőktől függ.

Még nem kezdtek neki az akadémia létrehozásának, hiszen még csak ötletként létezik, de az ismeretségi körömnek is köszönhetően részt veszek majd az edzők keresésében. Idővel majd az edzéseken is jelen leszek, ugyanakkor a tehetséges gyerekek felkutatására is hangsúly fektetek, sőt edzések után az edzőkkel, a vezetőkkel megbeszéljük a teendőket – mondta el a Központnak Jenei Imre, aki 1986-ban a Steaua Bukarest vezetőedzőjeként megnyerte a Bajnokcsapatok Európa-kupáját (a BL-elődjét), ami a román labdarúgás legnagyobb diadala volt, és aki 82 évesen nem tud és nem is akar a futballtól megválni.

Fotó: sport.ro

Bihar megyében létezik már egy futballakadémia

Nagyváradon alig egy éve már működik egy magyar fociakadémia, a NAC, amely a legendás nagyváradi zöld-fehér klub, a magyar bajnokságot 1944-ben első vidéki együttesként megnyerő Nagyváradi Atlétikai Club hagyományait kívánja tovább vinni. Jenei Imre arról azonban arról nem tett említést, hogy ennek, az FK Csíkszereda – Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontjaként működő, a Magyar Labdarúgó Szövetség által máris támogatott akadémiának a fölfejlesztéséről lenne szó, habár nincs kizárva.

Share Button
Ennyien olvasták: 644

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.