Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Kenesei Krisztián: Magyarország legyőzi Romániát

Czimbalmos Ferenc-Attila augusztus 27, 2015 Sport

Kenesei Krisztian

A minap alkalmam adódott, hogy a helyszínen lássam a Békéscsaba– Vasas NB 1-es találkozót, majd a mérkőzés után néhány szó erejéig elbeszélgethettem a magyar bajnokság jelenlegi rangidős mezőnyjátékosával, a Vasas 38 éves csatárával, Kenesei Krisztiánnal. A 29-szeres magyar válogatott gólvágótól  a szeptember 4-én Budapesten sorra kerülő Magyarország–Románia Európa-bajnoki selejtező mérkőzésről kérdeztem:

 – Krisztián, már csak néhány nap választ el a Magyarország – Románia sorsdöntő EB-találkozótól. Egykori válogatott játékosként, hogyan látja az összecsapást?
– Nyilván nagyon nehéz mérkőzés lesz mindkét csapat számára, de én azt gondolom, hogy most nagyon összeállt a magyar válogatott, viszont kérdés, hogy mennyire dolgozzák fel a játékosok, hogy Dárdai Pált Bernd Storck váltotta. Én úgy gondolom, hogy hazai pályán nem lesz probléma semmilyen szempontból és győzni fogunk Románia ellen.

– Ön játszott valamikor a román válogatott ellen?
– Igen, évekkel korábban egy felkészítő mérkőzés során.

– Hogyan megy a játék, tekintettel arra, hogy közeledik a negyedik x-hez?
– Az első két fordulóban játsztam, utána volt egy kisebb térdsérülésem, de jelenleg is Szanyó Károly vezetőedző bizalmát élvezem és remélem, hogy ezután is segíteni tudom a Vasast az élvonalban. Tulajdonképpen az edzővel való megegyezés szerint csak akkor állok be játszani, ha igazán nagy szükség lesz rám.

– Még meddig számít játszani?
–Egyelőre egyéves szerződés köt a Vasashoz, aztán majd meglátjuk. Tudom, hogy főleg rajtam múlik ez, de részben a vezetőkön is.


Kenesei Krisztián eddigi pályafutása során 431 NB 1-es élvonalbeli találkozón lépett pályára az MTK, Győr, Zalaegerszeg, Haladás, Lombard Pápa és Vasas színeiben és 190 gólt szerzett, így mint aktív mezőnyjátékos, ő rendelkezik a legtöbb élvonalbeli mérkőzéssel a magyar 1. ligás bajnokságban. Kenesei 2003-2006 között a kínai Beijing Guan, míg 2007-2008 között az olasz 2. ligás Avellino csapatánál profiskodott.


 

Share Button
Ennyien olvasták: 1222

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.