Központ
2020. szeptember 28. hétfő, Vencel

Ki kinek szurkol, Magyarország vagy Románia a favorit?

Czimbalmos Ferenc-Attila szeptember 3, 2015 Sport

foci

Holnap, szeptember 4-én sorsdöntő EB-selejtező mérkőzésre kerül sor Budapesten (21.45-kor román idő szerint) a Ferencváros pályáján, a Groupama Arénában Magyarország és Románia labdarúgó válogatottja között.  Neves egykori labdarúgónak (és nem csak) tettük fel a kérdést, hogyan látja a találkozó kimenetelét. Íme, a válaszok:

Mracsko,TóthMracskó Mihály, Magyar–kupagyőztes (1988-Békéscsaba) labdarúgó, a Békéscsaba, Győr, Kispest-Honvéd színeiben 328 meccsen 27-szer volt eredményes, 25-szörös válogatott: „Nyilván győzelmet várok a nemzeti tizenegyünktől, remélem, hogy sikerülni fog!”

Pásztor József, a Békéscsabai Előre NB 1-es együttesének emblematikus alakja, aki 361 NB 1-es mérkőzésen 45 gólt lőtt, 9-szeres válogatott: „Remélem, hogy nem lesz botrány és sportszerűen fog lezajlani a mérkőzés. Természetesen azt szeretném, ha Magyarország győzne, és kijutna az EB-re, ahol már elég rég nem voltunk jelen. Ugyanakkor a román csapat erős ellenfélnek tűnik, meggyőződésem, hogy mindent elkövetnek majd annak érdekében, hogy legalább egy döntetlent elérjenek, amire jó esélyük van.”

Szanyó Károly, Vasas-2Szanyó Károly, a Vasas vezetőedzője, korábbi magyar bajnok (Újpesti TE), az Újpest, a Győr és a Vasas színeiben 220 mérkőzésen 72 gólt szerzett, olimpiai válogatott labdarúgó: „Pozitívan állok a dolgokhoz, és nagyon bízom abban, hogy a magyar csapat hazai pályán be tudja gyűjteni a három pontot. Most azt mondom, teljesen mindegy, hogy milyen felállításban, szép játékkal, vagy fogcsikorgatva, de előre kell tudjunk lépni a világversenyre. Épp ezért semmi más, csak a győzelem elfogadható. Bízok a fiúkban és bízom abban, hogy 2-1-re nyer a magyar csapat.”

jenei imreJenei Imre, 5-szörös román bajnok, 3-szoros román kupagyőztes volt a Steaua színeiben, egyetlen romániai edző, aki edzte mindkét nemzeti tizenegyet, 12-szeres válogatott: „Elméletileg a román válogatott jelenleg jobb, mint a magyar. Románia nyerhet Budapesten, de nem lesz könnyű találkozó. Azt mondom, hogy jelenleg a román labdarúgás minőségileg a magyar fölött áll. Az is döntő jellegű, hogy ők nemrég cseréltek szövetségi kapitányt, ami pozitív dolog, de könnyen visszájára is fordulhat. Szerintem a román csapatnak sikerül majd Budapesten a saját javára fordítania a játékot.”

Bücs Zsolt, a Békéscsaba másodedzője, egykori magyar bajnok (Győri Rába ETO), majd a Nyíregyháza, Debrecen, Győr, Vasas, Volán színeiben 159 mérkőzésen 24 gólt szerzett, kétszeres válogatott: „A mai világban már nincs könnyű meccs, minden együttes tud védekezni, ezt láthattuk a legutolsó világbajnokságon is. A kis csapatok nagyon megnehezítették az esélyesebbek dolgát. Szerintem ez presztízsértékű találkozó lesz. Mi passzívan játsztunk Romániában, hosszú idő után pontot szereztünk ott, de remélem, hogy hazai pályán, a saját közönségünk előtt végre győzhetünk. Ha azt az utat tudjuk folytatni, amit Dárdai elkezdett, akkor nyerhetünk.”

Zahorán Zoltán, a Békéscsabai Előre NB 1-es csapatában 1988 és 1996 között 96 mérkőzésen szerepelt, és 3 gólt szerzett:  „Szerintem nyerünk 3-0-ra.”

Vasile Miriuta-asatargumuresVasile Miriuță, az ASA edzője, korábban a Győr, Videoton, Ferencváros, Újpest labdarúgója volt, 9-szeres magyar válogatott: „Mindkét válogatott közel áll a szívemhez, hiszen Romániában nőttem fel, de huszonkét évet töltöttem el Magyarországon, 50-50 százalékban szurkolok majd mindkét csapatnak, hiszen mindkettőnek fontos a győzelem, mindkét csapatnak nehéz lesz a találkozó.”

Selymes Tibor, az „aranynemzedék” egykori balhátvédje csak a román válogatottnak tud szurkolni a budapesti magyar-román meccsen, ugyanis Románia válogatottjában 46-szor lépett pályára és Iordănescu együttesét esélyesebbnek tartja.  Selymes egyébként 2001-2002 között a Szombathelyi Haladás színeiben 8 találkozón, viszont 2002-2004 között a Debrecen együttesében 37 mérkőzésen 4-szer volt eredményes, majd 2005-2007 között a Sopron, 2014-ben a Kaposvár, 2011-ben viszont már a Marosvásárhelyi FCM együttesét edzte.

Szilagyi Lorand, Honved

Szilágyi Lóránd, a Marosvásárhelyi FCM, majd az ASA volt balhátvédje, jelenleg a Budapesti Honvéd játékosa: „Szerintem nagyon nehéz találkozó lesz mindkét együttes számára. Magyarországnak főleg azért, mert tudnivaló, ha veszítenek, már nem lesz esélyük a továbbiakban. Gondolom, újra durva mérkőzés lesz, hiszen tudjuk, hogy a magyarok keményebben játszanak, de mi technikásabbak vagyunk. Természetes, hogy Romániával tartok, szerintem nyerünk 1-0-ra”.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 1313

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.