Központ
2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika

Kosárlabda, Nemzeti Liga: VI. Maros Kupa

Czimbalmos Ferenc-Attila szeptember 17, 2015 Sport

Maros KK 2015-2

A Maros Kosárlabda Klub, illetve a Maros Megyei Ifjúsági- és Sportigazgatóság péntektől vasárnapig hatodik alkalommal szervezte meg a Maros Kupát négy Nemzeti ligás csapat részvételével. Naponta két találkozót rendeztek a felkészülési tornán, mindenki játszott mindenkivel.

Két győzelemmel és jobb kosárkülönbséggel a BCM U Piteşti diadalmaskodott a péntektől vasárnapig tartó barátságos megmérettetésen, és megelőzte a Bukaresti Dianamót, a Maros Kosárlabda Klubot és azt a Medgyesi Gaz Metant, mely mindhárom mérkőzését elveszítette. A vásárhelyi együttes elsődleges célkitűzése az összes játékos szerepeltetése és a játékstílus kialakítása volt, ugyanakkor gyakorolták azt, hogy két román állampolgárságú játékos legyen a pályán, hiszen a Románia-kupában kötelező két hazai kosaras folyamatos szerepeltetése a mérkőzések folyamán, de fontosnak tartották, hogy a fiatalokat is pályára küldjék, így sok lehetőséget kapott Barabási Csongor, Adrian Oprea és Lucian Ţibîrnă is.

Maros KK 2015-3

A pénteki Maros KK–BCM U Pitești találkozót megelőzően tartották a vásárhelyi együttes hivatalos csapatbemutatóját, amelynek során a nézők megtudhatták, hogy milyen kerettel vág neki az új idénynek.

Vasárnap a rövid díjátadó ünnepségen a győztes piteşti-i együttesnek járó trófea mellett kupát vehetett át a torna legtöbb pontot (63) szerző kosarasa, Goran Gajovics, illetve a Medgyesi Gaz Metant erősítő Vaidotas Peciukas, aki négy éven keresztül játszott a Maros KK-nál.

A torna végeredménye:
1. BCM U Piteşti 5 pont (+5 kosár)
2. Bukaresti Dinamo 5 (-2)
3. Maros KK 5 (-3)
4. Medgyesi Gaz Metan 0.

Kemény idény előtt a Maros KK

Nehéz idénykezdet vár Maros KK játékosaira, hiszen a Románia-kupa első körében a Nagyszebeni Atlasibbal találkoznak, az idegenbeli odavágót szeptember 22-én, kedden rendezik. Szászgáspár Barnabás, a Maros KK másodedzője szerint nagyon erős bajnokság következik, ugyanakkor egyik csapatot sem szabad lenézni, mivel a nagy esélyesek mellett az újoncok (Galaci Phoenix, Bukaresti Dinamo) a felkészülési időszakban jó eredményeket értek el. A szezon kezdetéig a Maros KK ma Kolozsváron barátságos mérkőzést játszik a keretét jelentősen megerősítő U BT ellen.

Bérletek a  Maros KK találkozóira

Hétfőtől péntekig, naponta 14 és 16 óra között várják a szurkolókat a Maros KK klub székhelyén, a ligeti Sportcsarnoknál, hogy újítsák fel, vagy vásárolják meg bérleteiket a soron következő idényre. A bérletet vásárlóknak magukkal kell vinniük egy másolatot a személyazonossági igazolványukról, a gyerekek esetében a születési bizonyítványról. Akik az előző idényben is rendelkeztek bérlettel, elővásárlási jogban részesülnek, azaz megőrizhetik helyeiket. Azok között, akik bérlettel rendelkeznek, értékes ajándéktárgyakat sorsolnak ki, többek közt egy, az elmúlt szezonban használt hivatalos játékosmezt.

A bérletek az összes bajnoki összecsapásra (beleértve az alapszakaszt és a rájátszást), a Románia-kupa és az 1. liga mérkőzéseire érvényesek. Idén is lesznek családi bérletek, érvényben maradnak a nyugdíjasoknak, egyetemistáknak és diákoknak szóló kedvezmények is, amelynek megszerzéséért az említett kategóriák igazoló iratokat kell felmutassanak (személyazonossági igazolvány, diákkönyv, ellenőrző könyv, nyugdíjszelvény, születési bizonyítvány).

Az együttes bőkezűbb támogatói számára továbbra is megvásárolható a Gold és a Silver típusú bérlet, amely a meghívottak páholyába szól. A kosárlabda mérkőzésekre szóló jegyek ára változatlan marad: 10 lej.

Maros KK 2015-1

A bérletek ára a következő:
– felnőttek: 150 lej
– nyugdíjasok, diákok: 75 lej
– 12–18 éves gyerekek: 75 lej
– 12 éven aluli gyerekek: ingyenes
– 2+1 típusú családi bérlet (két szülő+egy gyerek, 12–18 éves): 340 lej
– 2+2 típusú családi bérlet (két szülő+két gyerek, 12–18 éves): 380 lej
– Gold támogatói bérlet: 500 lej
– Silver támogatói bérlet: 300 lej

Együttműködés a Gladius Sportklubbal

A Maros KK klub alelnöke, Béres Lóránt az együttes egyik sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a minap együttműködési szerződést kötöttek a Gladius Sportklubbal, illetve korábban a Szász Albert Sportiskolával, így a három klub játékosai a minikosárlabdától elkezdve az U14-es korosztályig közös felkészítőkön vehetnek részt. Vlad Pora, a Gladius SK elnöke, edzője a folytonosságban és a közös együttműködés sikerességében bízik.

Share Button
Ennyien olvasták: 850

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.