Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Labdarúgó 1. liga, 3. forduló: Dinamo – ASA 1-1 (1-1)

Központ augusztus 14, 2014 Sport

Labdarúgó 1. liga, 3. forduló: Dinamo – ASA 1-1 (1-1)

asa

Gólszerzők: Ionut Balaur (40 – öngól), illetve Gabriel Muresan (9.).

Kellemes meglepetést okozott az ASA Bukarestben, ahol döntetlenre játszott a Dinamóval. A  bajnokság kezdete előtt nem sokan hitték, hogy három forduló után veretlen marad a csapat. A mutatott játék ugyan még hagy kívánni valót, de – legalábbis a vezetőedző szerint – csupán idő kérdése, hogy javuljon. Mindenesetre meglátszik az összeszokottság hiánya, de néhány héten belül – ha minden jó megy – már kialakulhatnak az automatizmusok a játékban, s erőnlétileg is egy szinten lehet a csapat minden játékosa.

 

A bukaresti mérkőzésre visszatérve, látszott, hogy a tapasztaltabb focistákból álló ASA lassítani próbálja a játékot, szándékosan visszatartani az iramot, s amíg ez sikerült, addig az ők akaratuk érvényesült a pályán, de amikor a Dinamo rákapcsolt, nagyobb sebességre váltott, több rövidzárlat is bekövetkezett, különösen a védelem tengelyében.

A kiállítás után már csak a szerencsén és Muresan lelkes, áldozatkész játékán múlott, hogy a Dinamo nem fordított. Mindenesetre nem ártana Falubnak elbeszélgetnie N’Doye-jal, mert megengedhetetlen, profi játékoshoz méltatlan az a nyegleség, amivel szinte szándékosan kiállíttatta magát. Az afrikai hozzáállása – bár el kell ismerni, a feljutás kiharcolásában oroszlánrésze volt – számos kérdést vet fel. Hasonló „rövidzárlat” esetén talán azon is elgondolkodhatnának a vezetők, hogy érdemes-e folytatni a közös munkát, mert ez a magatartás könnyen megmérgezheti a csapaton belüli légkört, ami beláthatatlan következményekkel járhat.


Share Button
Ennyien olvasták: 400

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.