Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Magabiztos győzelem a sógorok ellen: Történelmet írt a magyar válogatott

Szentgyörgyi László június 15, 2016 Sport
hungary

fotó: twitter.com/UEFAEURO

Remekül rajtolt a magyar labdarúgó-válogatott a franciaországi EB-n. Az osztrákok elleni 2-0-ás magabiztos győzelem – a játék képe alapján mindenképp – teljesen megérdemelt volt. Árulkodó, hogy egy pillanatig sem tűnt úgy, hogy ezt a meccset a Storck-legénység esetleg elveszítheti.

hungary2

fotó: twitter.com/UEFAEURO

A siker benne volt a „levegőben”: a csapat a selejtezők során összerázódott, a játékosok – amiként a szurkolók, de a teljes magyar futballvilág – éhezte a sikert. Minden adott volt a kiemelkedő teljesítményhez: egy sikerre éhes, ambiciózus csapat, na meg a körülmények is.

hungary1

fotó: twitter.com/UEFAEURO

Az érezhető volt – bár látható eredményei még nem mutatkoztak –, hogy a magyar labdarúgás elmozdulóban van a mélypontról, hogy ne mondjuk azt, felszálló ágba lépett. A kormány által támogatott infrastrukturális beruházások, azaz az eredményes munkához szükséges feltételek megteremtése terén – lásd futball-akadémiák, stadion- rekonstrukciók – tagadhatatlan az előrelépés.

Aki csak egy kicsit is ismeri a futball világát, az előtt világos volt, hogy előbb-utóbb az eredmények is mutatkoznak majd. Azért ne essünk túlzásba: ez csak az első lépés volt – igaz, sikeres –, a folytatásban dől el, hogy pillanatnyi fellángolás, vagy valóban érdemi változás következménye az osztrákok elleni siker. Az tény, hogy a magyar labdarúgás utoljára az 1986-os VB-n, azt megelőzően pedig az 1972-es EB-n volt a foci élvonalában, azaz 30, illetve 44 éve.

Várjuk a folytatást!

Share Button
Ennyien olvasták: 457

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.