Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Magyar válogatott: meghatározó labdarúgók búcsúznak

Központ november 14, 2016 Sport

A magyar labdarúgó-válogatott kedden este, a svédek elleni barátságos mérkőzéssel nemcsak az évet zárja, hanem az elmúlt, nagyjából két évtized négy meghatározó játékosát is búcsúztatja.

kiraly

Király Gábor, Juhász Roland, Hajnal Tamás és Vanczák Vilmos összesen 339-szer lépett pályára a nemzeti együttesben. Közülük kiemelkedik a 40 éves hálóőr, aki 1998-ban, több mint 18 évvel ezelőtt mutatkozott be a válogatottban – azóta rekordot jelentő 107 alkalommal állt a kapuban. Juhász 95., Hajnal és Vanczák pedig kereken 60., illetve 80. válogatottbeli fellépésével fejezi majd be karrierjét a nemzeti csapatban.

A magyarok vasárnap Andorrával játszottak világbajnoki selejtezőmérkőzés, Budapesten 4–0-ra győztek. A svédek legutóbb az Eb-ezüstérmes franciák vendégei voltak a Saint-Denisben, s bár Emil Forsberg góljával vezettek, végül 2–1-re kikaptak.

Bernd Storck szövetségi kapitány korábban elmondta, nagyon fontos számára, hogy a nemzeti csapatot tovább alakíthassa a Svédország elleni találkozó tapasztalatainak felhasználásával, és hogy fiatal, korábbi U21-es játékosokat próbáljon ki élesben.

A mérkőzés kelet-európai idő szerint kedd este 20.45-kor kezdődik.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 451

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.