Központ
2020. szeptember 21. hétfő, Máté, Mirella

Magyarok Világkupája futballtorna

Központ július 15, 2018 Sport

18. alkalommal rendezték meg ma a Magyarok Világkupája futballtornát Örkényen. Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából és Szerbiából is érkeztek focisták. A cél nem csupán az együttsportolás volt, hanem a nemzeti összefogás erősítése, amit Trianonkor szétszabdaltak.

„Itt vagytok, együtt vagyunk, ezzel jelképezzük szép hazánkban és a nagyvilág felé azt, hogy egyek vagyunk és összetartozunk, éljünk bárhol, a Kárpát-medencében vagy a nagyvilágban.”

Ezen szavakkal köszöntötte a focistákat Lusták István, főszervező a Magyarok Világkupájának megnyitóján, Örkényen. Mezőkaszonyról, Marosvásárhelyről, Kányádról, Udvardról, Örkényről, Kishegyesről és Nyárádszeredáról érkeztek a sportolók, de versenybe szállt aSport Tv és a Színészek csapata is. Az eseménynek nem csupán a sport szeretetének közvetítése volt a célja, hanem az is, hogy ne csak a pályán vigyázzanak egymásra a magyarok, hanem a hétköznapokban is, mert ez adja a nemzet megtartó erejét. Kovács István, Örkény polgármestere beszédében elmondta, hogy a mai esemény arra is jó, hogy megbeszéljék egymással azt, hogy mi történ és mi történik velünk, magyarokkal. „A sorsunk a mi kezünkben van”-mondta.

A rendezvény fővédnöke, Dr. Semjén Zsolt,Magyarország miniszterelnök-helyettese egy levelet is küldött a résztvevők számára, melyben megköszönte a szervezőknek, hogy a kezdeményezésükkel kiveszik részüket nemzetünk határok feletti egyesítésének küldetéséből. Továbbá, hogy Magyarország közepén, Örkényben mérhetik össze tudásukat a csapatok. Két térfélen, de egy pályán. Itthoni-, és külhoni játékosok egy nemzet tagjaként birtokolhatják a küzdőteret. Sorait pedig ekképpen zárta: bár a végén egy csapat lehet a győztes, de minden résztvevő nyertese a kupának. A sport erejével új barátságok szövik be határok felett a Kárpát-medencét, a játék izgalma, a győzelem örömre, de a méltóssággal viselt, vesztett mérkőzés tanulsága is az összetartozásunk bizonyosságát adja.

A mérkőzések 2×12 perces, körmérkőzések voltak. Az első három csapat serleget, arany, ezüst és bronzérmet kapott, de az összes többi csapat is a nyakába akaszthatott egy bronzérmet, hiszen a megmérettetésen senki sem volt vesztes. Az első helyen Örkény, a másodikon Marosvásárhely (Erdély), a harmadik helyen pedig Nyárádszereda (Erdély) csapata végzett.

Molnár H. Boglárka

Share Button
Ennyien olvasták: 836

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.