Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

Magyarország Norvégia ellen játszik pótselejtezőt

Czimbalmos Ferenc-Attila október 21, 2015 Sport
Magyar labdarúgó válogatott  2015

Magyar labdarúgó válogatott 2015

Ismertté vált, hogy a magyar labdarúgó-válogatottnak Norvégiával kell megküzdenie a 2016-os Európa-bajnoki részvételért. A két találkozót november 12-én (idegenben) és 15-én (Budapesten, az Üllői úton) játsszák.

Norvégia az olasz és a horvát válogatott mögött végzett a H-csoport harmadik helyén, megelőzve a bolgár, az azeri és a máltai nemzeti tizenegyet. A mérlege hat győzelem, egy döntetlen, három vereség, gólaránya 13–10 volt.

Az egymás elleni mérleg negatív Magyarországra nézve, hiszen Norvégiát az utóbbi kilenc mérkőzésen nem tudta legyőzni. Utoljára 34 évvel korábban sikerült, azóta öt döntetlen mellett négyszer kikapott tőlük. Legutóbb 2012-ben találkozott egymással a két együttes, akkor Budapesten az északiaknak 2–0-ra sikerült nyerniük.

A norvég válogatott a 34. helyen áll a világranglistán, egy hellyel Magyarország mögött. A két nemzeti válogatott eddig 17 alkalommal mérkőzött meg egymással, és a mérleg a magyarok számára bíztató: 7 győzelem, 5 döntetlen, 5 vereség, 32–19-es gólkülönbség.

Share Button
Ennyien olvasták: 770

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.