Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Májeri Zoltán a klubelnökével jött haza Vásárhelyre

Czimbalmos Ferenc-Attila július 27, 2019 Sport

Májeri Zoltán a klubelnökével jött haza Vásárhelyre

Marosvásárhelyen járt Christian Villinger, a svájci férfi-kézilabdabajnokság élvonalába az idén feljutó TV Endingen elnöke, akit a marosvásárhelyi származású Májeri Zoltán, a klub felnőttcsapatának edzője kísért el, aki a minap 2022-ig hosszabbított szerződést a német nyelvterületen fekvő Aargau kantonban lévő alakulattal.

Mindketten családostól jöttek városunkba, ahol a 47 éves világhírű kézilabdaedző az itt tartózkodásuk néhány napja alatt az endingeni klubelnöknek bemutatta Maros megye legfontosabb nevezetességeit is.
Christian Villinger a második svájci klubelnök, aki Marosvásárhelyre látogatott Májerivel, ugyanis 2016-ban az US Yverdon Handball kézilabdaklub igazgatója – ahol a neves edző akkor tevékenykedett – , Yves Pfister is városunkban járt, ő akkor öt év után másodszor tért vissza a Maros parti városba.

Majeri Zoltán / Fotó: TV Endingen

A klubelnök értékeli Májeri munkáját

Christian Villinger készségesen nyilatkozott a Központnak:
– A megyeszékhelytől mintegy 50 kilométeres körzetben sok szép helyen megfordultunk, tetszett az itteni vidék és azok nevezetességei – mondta el Chistian Villinger, majd az élvonalba felkerült férficsapat vezetőedzőjéről, Májeri Zoltánról így vélekedett:
– Ha arra gondolok, hogy 29 mérkőzésből 27-et megnyert az együttes Májeri vezetőedzővel, az mindent elmond a szakemberről, hiszen az odakerülése óta a TV Endingen felnőttcsapata és junior alakulatai is nagy előrelépést tettek. Csapatunk a sikeres munkának és az odaadásnak köszönhetően halad előre, emellett örvendetes dolog, hogy Endingenben jellemes, kézilabdához értő közönség áll a csapatok mellett, akik mindig odaadóan szurkolnak. A településnek mindössze csak 2000 lakosa van, tehát jóval kisebb település, mint például Marosvásárhely, de mivel sok junior játékos játszik az első csapatban, azért is jönnek a nézők szép számban a mérkőzésekre – jegyezte meg a klubelnök.
Végezetül a Májerivel való kapcsolatáról még egy érdekes dolgot is elárult a Központnak Christian Villinger, a TV Endingen svájci élvonalbeli kézilabdacsapat elnöke:
– Három dolog van, ami nagyon összeköt engem Zolival: mindketten munkamániások vagyunk, mind a ketten nagyon szeretjük a kézilabdát, és mind a ketten kézilabda-kapusok voltunk, azon keresztül ismerkedtünk meg – mondta el Villinger.

Villinger Christian / Fotó: TV Endingen

Célkitűzés: bentmaradás az élvonalban

Májeri Zoltán így vélekedett a klubelnökről és a klub kézilabda szakosztályáról:

– A klubon belüli előrelépés a klubelnöknek is köszönhető, aki egy szív-lélek ember, és minden téren támogatja az endingeni kézilabdát. Nekem az a munka a legfontosabb, amit a klubelnökkel és a többi vezetőségi taggal, meg persze a stábommal alakítottunk ki annak érdekében, hogy mindegyre előrébb léphessünk. Én az endingeni ajánlatot a klubelnöknek köszönhetően fogadtam el, hittem és hiszek neki, hogy a projekt, amit ő vázolt, az megvalósítható. Az első lépéseket megtettük, hiszen előrébb haladtunk, ami pozitív löketet ad mindnyájunk számára – jegyezte meg Májeri, akinek célkitűzése a soron következő szezonban a bennmaradás lesz a svájci élvonalban.

Majeri Zoltán / Fotó: TV Endingen

Májeri svájci rekorder a TV Endingennel

Mint ismeretes, a szakvezető 2018. január 1-jétől két és fél évre kötelezte el magát a TV Endingennel, miután hét évig edzte az US Yverdon Handball Klubot (Vaud kanton), ahol egyidejűleg a klub férfi, illetve női alakulatát is felkészítette (utóbbi 2012-ben újra felkerült az élvonalba), emellett párhuzamosan az ifjúsági csapatot és 2016 nyarától kezdődően az U17-es válogatottat is irányította. A TV Endingennel pedig zsinórban 18 győzelmet ért el a második ligában (Nationalliga B), ezzel új rekordot állított fel Svájcban, és a ranglista első helyén végzett, majd az öt mérkőzésből álló selejtezős párharc első három összecsapásán is győzött a 2. liga második helyezettje, a Lakers Stäfa ellen, így jogot szerzett arra, hogy a 2019–2020-as bajnoki évadban az első osztályban szerepeljen.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 1197

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.