Központ
2020. szeptember 23. szerda, Tekla, Líviusz

Májeri Zoltán a svájci TV Endingen edzője lett

Czimbalmos Ferenc-Attila március 15, 2018 Sport

Majeri Zoltán – TV Endingen / fotó: www.tvendingen.ch

A marosvásárhelyi kötődésű egykori kézilabdázó, majd edző, a Lyonban született (szülei Lyonban végezték az egyetemet) 46 éves Májeri Zoltán január 1-től 2 és fél éves szerződést írt alá a svájci élvonalban szereplő TV Endingen férfi együttesével. Májeri hét év után hagyta ott az US Yverdon Handball Klubot, ahol az évek során sikert sikerre halmozott, egyazon időben készítette fel a klub férfi, illetve női csapatát (amely 2012-ben újra felkerült az élvonalba), emellett párhuzamosan az ifjúsági együttest és 2016 nyarától kezdődően az U17-es válogatottat is.

Mint Májeri Gabriella zongoratanárnő, Zoltán édesanyja lapunknak elmondta, Endingen német kanton, nyolc percre van a német határtól, a település kézilabdaegyüttese, a TV Endingen a svájci élvonalban jelenleg a 15. helyen áll.

A 8 nyelvet folyékonyan beszélő szakember 20 éves korától külföldön tevékenykedik, egykoron a helyi marosvásárhelyi ISK színeiben ismerkedett meg a kézilabdával, majd a Temesvári Politechnika csapatánál mutatkozott be az élvonalban.

Májeri időközben a tunéziai Club Africane, a francia Mulhouse és Besancon, aztán a győri Rába ETO, a macedón VV Tikes Kavarci, az izlandi Fram Reykjavik, a kuvaiti Szulibihat, az ukrán ZTR Zaporozsje, a német Vfl Potsdam, majd a svájci Grasshopers Amiticia Zürich, aztán a dán Aarhus M/THY Handbold MT együtteseinél kézilabdázott, utóbbi csapatnál hagyta abba az aktív sportpályafutást is.

Játékosként a tunéziai válogatott első számú biztos hálóőreként vált ismertté, de volt macedón kupagyőztes, majd Ukrajnában bajnok, kupagyőztes és Szuperkupa-győztes is, Izlandon Ligakupa-győztes, Szuperkupa-győztes lett. Mindkét országban a statisztikák szerint a legjobb kapus címet is átvehette, az izlandi bajnokság álomcsapatába is jelölték, sőt, ő lett a szigetországi pontvadászat legértékesebb kézilabdázója is! A kuvaiti Szublibihattal megnyerte az Ázsiai Bajnokok Ligáját, majd beválasztottak a BL All-Star együttesébe, míg a tunéziai Club Africanéval országos bajnok és kupagyőztes volt.

Share Button
Ennyien olvasták: 897

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.