Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Marosvásárhelyen járt Májeri Zoltán

Czimbalmos Ferenc-Attila augusztus 16, 2016 Sport
Yves Pfister klubelnök és Májeri Zoltán edző

Yves Pfister klubelnök és Májeri Zoltán edző

A minap Marosvásárhelyre családi és baráti látogatásra jött haza Májeri Zoltán, a marosvásárhelyi férfi kézilabda talán legsikeresebb képviselője, aki a helyi ISK, majd a tunéziai Club Africane, a győri Rába ETO, a makedón VV Tikes Kavarci, aztán az izlandi Fram Reykjavik, a kuwaiti Szulibihat, az ukrán ZTR Zaporozsje, a német Vfl Potsdam, a svájci Grasshopers Amiticia Zürich, végül a dán Aarhus M/THY Handbold MT egykori kiváló kézilabdázója volt, jelenleg edzőként keresi a kenyerét.

Májeri már néhány éve Svájcban edzősködik, ahol az 1. ligás Yverdon-les-Bains városának (a Genfi-tó partján lévő város) a férfi együttesét, ugyanakkor 2011-től a női alakulatot is edzi (amely az idén újra felkerült az élvonalba), emellett párhuzamosan az ifjúsági együttest és 2016 nyarától kezdődően az U17-es válogatott felkészítésével is foglalkozik.
Zoltán az idén is másodmagával jött Marosvásárhelyre, hiszen a klub igazgatóját, Yves Pfistert is magával hozta, aki öt év után másodszor tért vissza a Maros parti városban.

A Központ volt az egyetlen Maros megyei sajtóorgánum, amely képviselője találkozhatott a klubelnökkel és a vezetőedzővel Marosvásárhelyen, ahol interjú is készült.

– Milyen alkalommal jött újra Marosvásárhelyre?
– Mint ismeretes, az US Yverdon Handball kézilabdaklubnál edzősködő Májeri Zoltán vásárhelyi születésű, az ő hívására második alkalommal jöttem el ide, ahol sikerült kellőképpen kikapcsolódnom…

– Hol jártak?
–  Körbejártuk a marosvásárhelyi várat, az állatkertet, emellett a város többi nevezetességeit is megtekintettük, de eljutottunk Szovátára is, ahol a Medve-tó mellett az ottani nevezetességeket is meglátogathattuk, onnan pedig Segesvárra jutottunk el.

– Mi, marosvásárhelyiek büszkék vagyunk arra, hogy Svájcban tevékenykedik Májeri Zoltán, a marosvásárhelyi férfi kézilabdasport talán legsikeresebb képviselője. Mi a véleménye Zoliról, aki már évek óta sikert sikerre halmoz Yverdonban?
– Az igazság az, hogy neki is köszönhetően előrelépé­seket értek el a klub kézilabda szakosztályai – itt főleg a felnőtt együttesekre gondolok – , igen jó eredmények születtek. Ezt elismerjük és gratulálunk, köszönjük neki, büszkék vagyunk rá.
Miután a beszélgetés Zolira terelődött, nekiszegeztem néhány kérdést.

Újra feljuttatta az élvonalba a női csapatot

– Zoltán, milyen volt az utolsó idény Yverdonban?
– Kitűnő, hiszen a női felnőtt együttest a klub történetében másodszor juttattam fel az élvonalba, mindamellett, hogy a férfi 1. ligás alakulattal az első négy között, és a fiatal férfi ifjúsági csapattal is a legjobbak közt végeztünk.
Azt is megemlíthetem, hogy a női együttessel a legjobb 4 közé jutottunk a Svájci Kupában is. Emellett az élvonalba való második feljutás után mindenki felnéz ránk, ami nagy elégtétel.
Mindenki komolyan végzi a dolgát a klubnál, nemrég felkértek, hogy az U17-es válogatottal is foglalkozzak, így még jobban az előtérbe kerültünk Svájcban, habár nem lesz könnyű bajnokság. Két héttel korábban egyhetes edzőtáborban vettem részt az U17-es csapattal, ahol jó eredményeket értünk el.

Párhuzamosan négy együttest edz!

– Eddig nem hallottam, hogy valaki egyazon időben négy együttes felkészítésével foglalkozzon. Ezt hogy lehet elvállalni?
– Amióta az U 17-es csapatnak az edzője, a többi korosztályos válogatottnak pedig taktikai segédedzője vagyok, a családomra alig marad időm, de nagyon szeretem a munkám, ami a hivatásom is egyben. Amíg látom, hogy az eredmények is jönnek, nagyon motivál. Örvendek, hogy elismerik az ember munkáját, emellett a kapcsolatokat is ápolom, jól haladunk előre minden téren.

Rangos nemzetközi tornákon lesz jelen az US Yverdon

– A szabadságod után újra kezditek a felkészítőket. Milyen tornákon indultok?
– A női együttessel augusztus 27-28-a között Európa egyik legerősebb nemzetközi tornáján veszünk részt Ludwigsburgban (Stuttgart mellett) a Lotto Kupán, amelyen többek közt olyan neves európai együttesek lesznek jelen, mint a német TuSMetzinger is – amely német második helyezett és az EHF kupa döntőjét játszotta –, továbbá a TV Nellingen, Bayer 05 Leverkusen (mind élvonalbeli német csapatok), továbbá a Svájci Kupagyőztes LC Brühl St. Gallen, vagy az osztrák SSV Dornbirn-Schoren is.
A férfi együttessel augusztus 20-21-e között Yverdonban a Lovat Nemzetközi Kupát rendezzük, amelyen francia, belga, luxemburgi, finn és svájci élvonalbeli csapatok lesznek az ellenfelek.

– A jelenlegi yverdoni együttesből hányan kerülhetnek fel az U17-es válogatottba, amelyet te edzel?
– Ketten, ám az ajtó minden játékos számára nyitva áll, de számomra fontos, hogy a válogatott előre lépjen velük együtt.

Határidő nélküli szerződése van

– Értesüléseim szerint most hosszabbítottad meg a szerződésed az yverdoni egyesülettel. Mennyi ideig kötelezted el magad?
– Egyszerű! Úgy van meghosszabbítva, hogy ameddig én akarom, addig tart a szerződésem. Vagyis tőlem függ, hogy meddig maradok. Egyelőre jól érzem magam Yverdonban, jól érzi magát a családom is, tisztelik, becsülik a munkám és az eredmények sem maradnak el.

– A kislányodról, családodról mondasz néhány szót?
– Brianna nagyon szereti az iskolát, svájci szinten a harmadik osztályba fog menni, emellett nagyon jól beszél angolul és franciául, tehát szereti ott. Édesanyám is örvend, hogy a minap itthon voltunk és unokájával is együtt lehetett…

 

 

Share Button
Ennyien olvasták: 532

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.