Központ
2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Mindenhol jó, de a legjobb itthon!

Czimbalmos Ferenc-Attila szeptember 20, 2019 Sport

A Központ 2017. május 26-i számában írtunk már arról, hogy a TranSil, aztán FCM, majd ASA egykori kiváló labdarúgója, a 34 éves Szilágyi Lóránd a Budapesti Honvédhoz távozott, majd idővel családostól a Kanári-szigetekre költözött, ahol feleségével dolgoztak. A minap a világhálón keresztül megkerestem az egykori vásárhelyi labdarúgó-kedvencet, és megkértem, hogy néhány mondatban számoljon be magáról és családjáról. Nem kis meglepetésben volt részem, amikor válaszolt levelemre, ugyanis Lóránd időközben hazatelepedett családostól, munkába állt, emellett a helyi Academica Transilvania Sportegyesületnél a 2014–2015-ös korosztályú gyerekek edzője, sőt megyei szinten még mindig rúgja a bőrt. Íme, a levél, amit Szilágyi a Központnak küldött:

,,Az ASA-tól elkerülve egy évre az NB I-ben szereplő Budapest Honvédhoz szerződtem, de sérülés miatt a klubbal szerződést bontottam. Utána az NB II-es Cigánd játékosa lettem újabb egy évre, de idővel a családommal új célokat tűztünk ki, és Tenerifére költöztünk. Egy év után ott sem találtuk meg a helyünket, így változtattunk: a meleg Kanári-szigetekről a hűvös Angliába kerültünk, ahol jól éreztük magunkat, dolgoztunk, de a honvágyunk mindennél erősebb volt. Idővel, azaz kilenc hónap után hazajöttünk vakációzni, de a gyerekünket helyezve előtérbe úgy döntöttünk, hogy itthon maradunk.
Időközben én is munkahelyet váltottam, így egyelőre egy magáncégnél keresem a kenyerem – megjegyzem, hogy még nem igazán találtam meg a helyem, így nem hosszútávra tervezem ezt –, a feleségem visszament a régi munkahelyére.
Ha már hazajöttünk, itthon folytatom a labdarúgást, így a 4. ligás Radnót együttesének lettem a játékosa. Emellett továbbra is követem a romániai futballt, amely úgy gondolom, hogy nem sokat változott, sőt gyengébb lett, de követtem szülővárosom volt együttesét is, és sajnálom, hogy nincs többet csapat…
Amúgy örökre megmarad emlékezetemben az időszak, amikor a FCM-vel felkerültünk az élvonalba. Soha nem fogom elfelejteni azt sem, hogy mennyi elszántsággal játszottam a város akkori alakulatában, hogy minél jobb eredményt érjen el, ugyanakkor soha nem fogom elfelejteni azt sem, amikor a szurkolótábor az én nevemet skandálta, hogy az edző cseréljen be!
A családom jól van, büszkén elmondhatom, hogy a fiúnk lassan 5 éves lesz és óvodás, kedvenc játékszere pedig a labda. Egész nap a pöttyöst rúgja a szomszédaink nem nagy örömére. Nemsokára őt is beadjuk futballozni, hadd rúgja a lasztit bal lábbal (is), mint apukája.
Végezetül köszönöm a Központnak, hogy felkeresett, és rám gondoltak, és nem utolsó sorban szívből üdvözlöm egykori szurkolóimat!
Üdvözlettel Szilágyi

Lóránd és családja
2019. szeptember 1.

A kilencéves kora óta focizó Szilágyi Lóránd a Marosvásárhelyi ASA-nál tíz évet futballozott, az ASA és a Medgyesi Gaz Metan színeiben az élvonalban 51 mérkőzésen lépett pályára, a 2015–16-os szezonban négy alkalommal az NB I-ben szerepelt a Budapest Honvéd együttesében.


 

Share Button
Ennyien olvasták: 1247

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.