Központ
2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Miriuţának bizalmat szavaztak, de győznie kell a Voluntari ellen

Czimbalmos Ferenc-Attila augusztus 20, 2015 Sport

asa voluntari

Nem fontolgatja Vasile Miriuţă menesztését az ASA vezetősége. Erről azt követően tájékoztatták a sajtót, hogy a Gazeta Sporturilor sportújság hétfői számában az edző esetleges elbocsátásáról jelent meg cikk. Viszont a holnapi, Voluntari elleni mérkőzés kulcsfontosságú az együttes számára több szempontból is.

A Sziget utcában holnap18.30-tól sorra kerülő FC Voluntari elleni találkozón fontos, hogy az ASA megszerezze a győzelmet, hogy ne szakadjon le a bajnoki tabella első négy helyezettjétől. Mint ismeretes, az ASA jelenleg az 5. helyet foglalja el az eddig megszerzett 10 pontjával, így a 11 pontos Jászvásár, a 13 pontot teljesítő Viitorul meg a Dinamo és a 14 pontos éllovas Astra mögött van a táblázaton.

Azért is fontos lenne nyerni, mert az eddigi négy hazai mérkőzésen mindössze egy gólt szerzett az együttes (csak a Concordiát győzte le 1-0-ra a 3. fordulóban) és három gólnélküli döntetlent ért el, így hat pontot vesztett hazai pályán mindamellett, hogy az említett találkozókon több gólszerzési lehetősége is volt a csapatnak.

A Voluntari elleni esetleges győzelemmel a játékosok is visszanyernék önbizalmukat, ami jóval megcsappant az előző fordulók során.

Ugyanakkor az Ilfov megyei alakulat elleni győzelem azért is fontos, mert egy esetleges pontvesztés (netán vereség) után a Miriuță iránti bizalom is csorbulna a vezetőség részéről.

Egy esetleges hazai kudarc után, különösen, ha a 9 pontos Pandurii győz a Botoșani otthonában, és a Steaua is pontokat szerez Craiován, az ASA távolabb kerülne a rájátszást bebiztosító első hat helytől.

Reméljük, hogy az ASA pénteken megszerzi az idény első hazai győzelmét egy olyan csapat ellen, amelynek kapuját a FCM egykori hálóőre, a 26 éves Dragoș Balauru őrzi, aki a 2011-2013-as idényben 17 mérkőzésen állt a marosvásárhelyi kapuban. Ugyanakkor a voluntáriak talán legtapasztaltabb játékosa a 34 éves Vasile Maftei, aki a nyári felkészülés ideje alatt az ASA színeiben játszott, igaz csak barátságos találkozókon.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 594

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.