Központ
2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika

Multisport Triatlon Eb lesz Marosvásárhelyen

Czimbalmos Ferenc-Attila július 5, 2018 Sport

A hazai sport történetében először rendezik meg Marosvásárhelyen a 2019-es Multisport Triatlon Európa-bajnokságot június 28. és július 7. között, miután 2017-ben krossz duatlon és krossz triatlon Eb-t, 2016-ban a krossz duatlon kontinensbajnokságot, 2015-ben pedig a krossz duatlon Balkán-bajnokságot is rendeztek.

A rangos sporteseményről Klósz Péter föderációelnök a minap a helyi sajtóhoz intézett közleményében kijelentette: mind az infrastruktúra, mind pedig a megfelelő szervezői tapasztalat rendelkezésre áll, ugyanakkor a város önkormányzata partnerként társul hozzájuk, így biztosak benne, hogy sikeresen helytállnak majd a házigazda szerepkörben.

2019-ben duatlonban (futás–kerékpározás–futás), akvatlonban (futás–úszás–futás), krossz triatlonban (nyílt vízi úszás, hegyikerékpározás és terepfutás), krossz duatlonban (terepfutás–hegyikerékpározás–terepfutás), középtávú triatlon és akvabike-ban (úszás és kerékpározás) avatnak Európa-bajnokot Marosvásárhelyen. A Multisport Triatlon-Európa-bajnokságra harminc ország mintegy 3000 sportolóját várják.

Share Button
Ennyien olvasták: 2008

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.