Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Mutu az ASA-nál akar bizonyítani, hogy kijusson az Eb-re

Czimbalmos Ferenc-Attila február 10, 2016 Sport

Mutu ASA 2016 (8)

Két nappal a hazai labdarúgó 1. liga 2016-os folytatása előtt, azaz 48 órával a Marosvásárhelyi ASA– Zsilvásárhelyi Pandurii összecsapás előtt a klub vezetősége sajtótájékoztatót tartott, amelyen részt vett Petre Grigoraș vezetőedző, de ugyanakkor bemutatkozott Cristi Bobar, a klub marketingigazgatója, valamint George Țucudean és Adrian Mutu, az együttes új igazolásai is. A 37 éves Mutu – a Chelsea, a Juventus, a Fiorentina egykori gólvágója –,  közvetlen hangnemben, készségesen válaszolt az újságírók kérdéseire.

Mutu ASA 2016 (1)
– Milyen volt az antalyai edzőtábor? Fizikailag mennyire van felkészülve a bajnokság megkezdése előtt néhány nappal?
– Azt gondolom, egy hasznos edzőtábor volt. Nem vagyok még teljesen felkészülve fizikailag, nem tudom, hogy végig tudok-e játszani egy mérkőzést, hiszen az utóbbi egy hónapban, az indiai bajnokság szezonja véget érte óta nem játszottam. De mindent elkövetek annak érdekében, hogy a maximumot nyújtsam az ASA színeiben, a bajnokság hátralévő részében.

Mutu ASA 2016 (2)

– Sikerült-e megszabadulnia a felesleges kilóktól a törökországi edzőtáborban?
– Részben igen. Az utóbbi időszakban, mivel kevesebbet játszottam, magamra szedtem néhány kilót. Sajnos az utóbbi napokban egy kisebb sérüléssel is küszködtem, de remélem, hogy rövid időn belül újra régi versenyformámban léphetek pályára.

Mutu ASA 2016 (7)

– Mielőtt az ASA-hoz igazolt volna, bizonyos honlapokon felbukkant a hír, miszerint Mutu a Pandurii játékosa lehet. Sajnálja, hogy nem Zsilvásárhelyre került?
– Egyáltalán! Örvendek, hogy a Marosvásárhelyi ASA játékosa lettem!

Mutu ASA 2016 (6)

– Sikerült könnyen megegyeznie Voiculeţ Claudiuval a 10-es számú mez átvételével kapcsolatosan?
– Persze. Claudiu döntése volt, hogy nekem hagyja a 10-es trikót, amit én köszönök neki.

– Adrian Mutu fogadott-e meccsekre?
– Nem, soha nem fogadtam mérkőzésekre, nem jártam fogadóirodákban sem.

Mutu ASA 2016 (5)

– A labdarúgókarriere során szerzett tapasztalatokat sikerült-e átadnia a fiatalabb generáció tagjainak? Szokott-e ezekről mesélni a fiatalabb játékosoknak?
– Amikor alkalom adódik rá szoktam mesélni nekik a karrieremről, annak állomásairól. De úgy érzem, hogy mindenki saját maga kell meghozza a megfelelő, helyes döntéseket.

– Hány gólt kellene lőjön Mutu az ASA színeiben, hogy a június 10-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon résztvevő román együttes keretének egyik, biztos tagja legyen?
– Nem a gólok száma lehet a döntő fontosságú tény, hiszen már lőttem jónéhány gólt Románia színeiben. A fontos számomra is az, hogy a legjobb formámat hozzam az ASA találkozóin. Egy Eb-n való résztvétel minden válogatott labdarúgónak célt jelenthet, hiszen egy ilyen rangos eseményen a kontinens legjobbjai vesznek részt.

Mutu ASA 2016 (4)

– Jelenleg Hagival együtt vannak az első helyen a minden idők hazai góllövőlistáján, egyenként 35–35 góllal. Szeretné túlszárnyalni Hagit?
– Szerintem minden labdarúgó szeretne az első lenni úgy a pontvadászatban, mint a góllövőlistán is, ezzel én is így vagyok. Nem szeretném megsérteni a násznagyom, Hagit, de valóban szeretném őt túlszárnyalni.

– Zavarja önt az, hogy az utóbbi napokban egyre több hazai újságban írtak a Mutu–Marica párharcról, azaz, hogy melyikük lesz eredményesebb a gólok szempontjából a jelenlegi bajnoki évadban?
– Egyáltalán! Sőt, örvendek, hogy vele együtt emlegetnek engem is, hiszen jó néhány góljához én adtam a passzt.

– Ön szerint melyik hazai együttes bajnokesélyes?
– Én úgy gondolom, hogy az ASA, a Steaua és az Astra is esélyes a bajnoki címre, de szeretném, ha a bajnokság ebben a sorrendben érne véget. A legfontosabb a csapatunk számára, hogy bejussunk a felsőházi rájátszásba, ott majd minden megváltozik, azaz elválik. Amúgy az ASA erős alakulat, amely színeiben több, nagy nemzetközi szinten játéktapasztalattal rendelkező labdarúgó futballozik, egy részük a válogatottban is megfordult. Én optimista vagyok és bízom a csapatban.

Mutu ASA 2016 (3)

– Megnyeri az ASA a bajnokságot?
– Ezt szeretnénk!

– Az ön labdarúgói pályáfutásában az utolsó állomást jelentheti a Marosvásárhelyi ASA?
– Ezt még nem tudhatom, attól függ, hogyan fogom érezni magam és milyen formában leszek a soron következő mérkőzéseken. Egyelőre bizonyítani akarok önmagamnak is, hiszen úgy érzem, hogy még nem mondtam ki az utolsó szót a labdarúgásban.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 998

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.