Központ
2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Ők a helyi sportélet leghűségesebb szurkolói

Czimbalmos Ferenc-Attila november 16, 2017 Sport

A 69 éves marosvásárhelyi Liviu Cornel Mureșan és 72 éves élettársa, Török Edit évek óta szinte minden helyi sporteseményen (főleg csapatsportok találkozóin) jelen vannak, ahol nagy lendülettel buzdítják az együttesek játékosait. Látásból ismerik őket a hűségesebb szurkolók, hiszen inkább guberálóknak néznek ki, mint szurkolóknak: az elnőtt hajú, rendezetlen szakállú Cornel egy bot segítségével bicegve, piszkos ruhában követi élettársát a lelátón, ahol odaadással szurkolnak, függetlenül, hogy az ASA, vagy a City’us, vagy éppen a Medicina játszik, időközben néhány helyi szurkolótársnak, edzőnek vagy játékosnak köszönhetően már aznapi betevőjük is biztosítva van.

Cornel egykoron a helyi gázelosztó vállalat alkalmazottja volt, majd felesége halála után anyagi gondokba ütközött és útra került. Időközben megismerte Editet, aki hűséges társa lett. Egy időben az utcán lakott, de az utóbbi időszakban egy lelkes marosvásárhelyinek köszönhetően a Lajos király (Cuza Voda) utcai piac szomszédságában egy házban.

Minden sportág jelenlegi és egykori helyi képviselőjét jól ismerik, követik az eredményeket, a tabellaállásokat, az új igazolásokat.

Arra a kérdésre, hogy mióta jár mérkőzésekre, Cornel a Marosvásárhelyi ASA–Temesvári CFR női élvonalbeli találkozó szünetében mondta:

,,Még a hetvenes évek elejétől járok meccsekre, vagyis az AS Armata Aranycsapatának időszakából. Visszaemlékszem, milyen kitűnő játékosok alkották az együttest, még most is beleborsódzik a hátam. Azt kellett látni, hogyan futballozott Sólyom, Czakó, Kiss M., Ispir, Onuțan, Nagy Miki, Varodi, Bölöni, Hajnal, Fazakas és társaik. Azok voltak a szép idők!… Egy Bonét nem lehet összehasonlítani a mai edzőkkel, hiszen kiváló pedagógus is volt…sajnálom, hogy a mai játékosokban nincs meg az az elszántság, akarat, győzni akarás, mint elődeikben”

– mondta Cornel.
Ugyanakkor nagyon sajnálja, hogy az anyagiak hiánya miatt hanyatlani kezdtek a marosvásárhelyi csapatsportok:

,,Mi esőben is kilátogatunk a mérkőzésekre, a röplabda-, a teremlabdarúgó-, vagy éppen a labdarúgómeccsekre, de sajnálom, hogy a nézők is elpártoltak a csapatoktól. Mindennek a pénz az oka, ezért is nincs már az a sportélet városunkban, mint hajdanán”

– jegyezte meg Cornel Mureșan.
Mit mondhatunk, igaza van…

 

Share Button
Ennyien olvasták: 958

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.