Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Országra szóló diadal! ASA-Steaua 1-0. Keserüék keserű szájízzel távoztak a Sziget utcából

Czimbalmos Ferenc-Attila október 29, 2014 Sport

asa

A tapasztalt labdarúgóinak köszönhetően fontos és nagyszerű győzelmet aratott az ASA a bajnok, de a várakozáson alul teljesítő Steaua ellen a labdarúgó 1. liga 12. fordulójában.
Az ASA-nak ez volt a soron következő ötödik hazai találkozója, amelyet megnyert, és összesen mindössze egy gólt kapott.
A találkozó rendkívül durva is volt – Kovács István nagykárolyi játékvezető hagyta a „szabadabb” játékot –, hiszen a mérkőzés alatt Keserü agyrázkódást, Rusescu pofacsont-sérülést (az arcát összevarrták), Latovlevici izomsérülést szenvedett mindössze öt perc leforgása alatt (N’Doye és G. Mureșan kemény belépései és könyöklései nyomán), így Gâlcă vezetőedző kényszerhelyzetben mindhárom cseréjét végrehajtotta már az első játékrészben.
A második félidőben is Kovács játékvezető volt a főszereplő: Stăncioiu Tănaséval szembeni szabálytalankodása felett is szemet hunyt, majd könnyen kiállította Pârvulescut, aztán a mérkőzés végén a hazaiak csapatkapitányát, N’Doyét is piros lappal „jutalmazta” az ellenféllel való civakodásai miatt.
Egy biztos, együttesünk jobban futballozott, mint a Steaua, amely fáradtnak bizonyult a múlt csütörtöki, Rio Ave elleni Európa-kupatalálkozó után.
Az ASA több, tiszta gólhelyzetet is kialakított, de az ellenfél litván hálóőrének parádés védései megakadályozták az újabb gólt.
Ezzel a győzelemmel az ASA feljutott az 5. helyre, s a következő fordulóban a Konstancai Viitorul vendégeként lép pályára november 3-án.
ASA : Stăncioiu – Feussi, Bejan, M. Constantin, Sepsi – N’Doye (84. Gorobsov ), G. Mureşan – Hora, Goga (90+3. Martins), Zicu (74. Bumba)– Axente. Edző: Cristian Pustai
Steaua: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Latovlevici ( 22. Pârvulescu)– Prepeliţă, Filip – Stanciu, Sînmărtean, Tănase – Keşeru (21. Rusescu, 28. Breeveld). Edző: Costel Gâlcă
Gólszerző: Mircea Axente (55.).
Sárga lapok: G. Mureșan (22.), Sepsi (27.), M. Constantin (70.) és Stâncioiu (75), illetve Tănase (57.) és Papp (59)
Piros lap: N’Doye 90+5, illetve Pârvulescu (89.)

Share Button
Ennyien olvasták: 685

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.