Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Ötödik helyen végeztek a tekések a Világkupán

Czimbalmos Ferenc-Attila október 20, 2016 Sport

romgaz-electromures

A román bajnokságban aranyérmes Marosvásárhelyi Elektromaros Romgaz felnőtt női teke csapata a minap az ötödik helyen végzett az olaszországi Bolzanóban megrendezett 28. Világkupán, amelyen a hazájuk bajnokságát megnyerő klubcsapatok vettek részt. Romániát a nőknél a marosvásárhelyi csapat, a férfiaknál pedig a Kolozsvári CFR képviselte.

Az Orosz István és Seres József edzők által felkészített Elektromaros Romgaz a selejtező körben jó teljesítményt nyújtott, és nagyon kevéssel maradt le az elődöntőről, ugyanis 3348 ledöntött fával az ötödik lett (a várakozások szerint a továbbjutáshoz legalább 3400 kellett volna). A marosvásárhelyi csapatnál a nagy tapasztalattal rendelkező Duka Tilda érte el a legjobb eredményt 595 ledöntött fával, mögötte Alina Suciu 574, Gyéresi Anna 554, a szintén veterán Doina Baciu 551, Alexandrina Bornert 538, Adela Iulia Ban 536 ledöntött fával végzett.

A Világkupát a német bajnok SKC Viktoria Bamberg nyerte, amely a döntőben a magyarországi Rákoshegyi Vasutas SE-t győzte le, míg a horvát MM Mlaka Rijeka a bronzmeccsen jobbnak bizonyult az osztrák BBSV Bécs előtt. Ötödik helyének köszönhetően a Marosvásárhelyi Elektromaros Romgaz kvalifikálta magát az idén ősszel megrendezendő Bajnokok Ligája első körébe, ahová a Világkupa első nyolc helyezettje jutott be. A férfiaknál a Kolozsvári CFR a tizedik lett, a megmérettetést szintén egy német csapat, az SKV Rot-Weib Zerbst nyerte.

Share Button
Ennyien olvasták: 486

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.